Comeback Kerberovej trval dve hodiny. Čaká ma dlhá cesta, ale mám skúsenosti, vraví

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Comeback Kerberovej trval dve hodiny. Čaká ma dlhá cesta, ale mám skúsenosti, vraví

Kerberová sa po prehre lúči s fanúšikmi.
Kerberová sa po prehre lúči s fanúšikmi.Profimedia
Grandslamový comeback Angelique Kerberovej (35) sa v utorok skončil v prvom kole Australian Open, ale novopečená mamička zdôraznila, že je odhodlaná pokračovať.

Collinsová - Kerberová 6:2, 3:6, 6:1

Na svojom prvom major turnaji po 18-mesačnej prestávke pre materské povinnosti Nemka tvrdo bojovala, ale podľahla finalistke z Melbourne Parku 2022 Danielle Collinsovej. Nenasadená Američanka si teraz zahrá so svetovou jednotkou Igou Swiatekovou.

Kerberová, ktorá sa opäť stretla s dlhoročným trénerom Torbenom Beltzom, sa po materskej dovolenke vrátila s tvrdými lekciami - pred utorkovou prehrou na Australian Open, ktorý v roku 2016 vyhrala, prehrala štyri z piatich duelov v rámci United Cupu. "Určite ma čaká ešte dlhá cesta k návratu a k tomu, aby som opäť hrala na vysokej úrovni. Na druhej strane mám skúsenosti. Viem, aké to je," povedala.

"Za roky som hrala na toľkých grandslamoch... Skôr sa snažím nájsť rytmus, byť na kurte a cítiť sa znova dobre. Na tomto turnaji som hrala, vyhrala som ho a človek sa chce dostať ďaleko. V každom prípade, je to moje prvé veľké podujatie. Viem, že to chce čas. Mimo kurt prežívam taktiež novú situáciu, musím si na to zvyknúť," prezradila novinárom po rýchlom vypadnutí. 

Collinsová v prvom sete svoju súperku trikrát brejkla, ale trojnásobná grandslamová šampiónka vzdorovala, ako mohla. Nemka sa odrazila v druhej sade, kde v siedmom geme vybojovala brejkbal pre seba a následne set dotiahla do zdarného konca. 

Bol to záblesk nádeje, ktorý bývalá víťazka potrebovala. Collinsová však pokračovala vo svojej hre a v treťom geme rozhodujúceho setu získala kľúčový brejk, ktorý ešte dvakrát potvrdila a postúpila do ďalšieho kola.