Veľkolepé finále PBJK bude hostiť štadión Sevilly. Slovenky čakajú na meno súpera

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Veľkolepé finále PBJK bude hostiť štadión Sevilly. Slovenky čakajú na meno súpera
Tenistky Slovenska sa predstavia na záverečnom podujatí PBJK.
Tenistky Slovenska sa predstavia na záverečnom podujatí PBJK.TASR
Finálový turnaj Pohára Billie Jean Kingovej sa aj za účasti slovenských tenistiek uskutoční 12. až 20. novembra na štadióne La Cartuja v Seville. Po prvý raz sa bude hrať vo forme vyraďovacích bojov, ktoré nahradia skupinovú fázu. Slovenky sa meno súpera dozvedia v utorok 30. apríla, keď je v Londýne o 13:00 SEČ na programe žreb.

Osem tímov odohrá v termíne od 12. až 14. novembra prvé kolo, v ktorom bude bojovať o postup do štvrťfinále. Účasť medzi osmičkou najlepších bude mať v predstihu istú štvorica nasadených družstiev. Medzinárodná tenisová federácia (ITF) pristúpila k zmene formátu po porade s hráčkami, kapitánmi, vysielateľmi a fanúšikmi. Riaditeľkou turnaja bude bývalá španielska tenistka Conchita Martinezová.

Slovenky postúpili medzi elitnú dvanástku vďaka aprílovému víťazstvu 4:0 nad Slovinskom na harde v bratislavskom NTC. O svojom triumfe rozhodli už po dvojhrách. V úvodný deň uspeli Schmiedlová i Hrunčáková, rozhodujúci tretí bod získala Jamrichová. Postup spečatili vo štvorhre Hrunčáková s Mihalíkovou.