Slovinky v Bratislave s líderkou až z tretej stovky, Zidanšeková uprednostnila olympiádu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slovinky v Bratislave s líderkou až z tretej stovky, Zidanšeková uprednostnila olympiádu
Zidanšeková sa radšej sústredí na zbieranie bodov, ktoré sú potrebné na kvalifikovanie sa do Paríža.
Zidanšeková sa radšej sústredí na zbieranie bodov, ktoré sú potrebné na kvalifikovanie sa do Paríža.AFP
Tenistky Slovinska nastúpia 12. a 13. apríla v kvalifikačnom dueli Pohára Billie-Jean-Kingovej na pôde Slovenska aj bez Tamary Zidanšekovej (26). Semifinalistka Roland Garros z roku 2021 dala prednosť turnajom na antuke.

Už v marci bolo jasné, že na harde v bratislavskom NTC sa v slovinskom drese nepredstaví ani Kaja Juvanová. Víťaz duelu postúpi na novembrový finálový turnaj v Seville.

"Do tímu sme povolali všetky najlepšie slovinské hráčky. Po Kaji Juvanovej sa však ospravedlnila aj Tamara Zidanšeková, ktorá uprednostnila antukové turnaje. Chce sa čo najlepšie pripraviť na grandslamový Roland Garros a vylepšiť si postavenie vo svetovom rebríčku WTA, aby mala väčšiu šancu kvalifikovať sa na OH 2024 v Paríži," uviedol pre oficiálnu webovú stránku Slovinskej tenisovej federácie kapitán tímu Andrej Kraševec.

Zo Sloveniek sú v rebríčku oproti Erjavecovej lepšie Schmiedlová, Šramková i Hrunčáková.
Zo Sloveniek sú v rebríčku oproti Erjavecovej lepšie Schmiedlová, Šramková i Hrunčáková.Flashscore

Slovinskou jednotkou tak bude v Bratislave Veronika Erjavecová, 203. hráčka rebríčka WTA. V nominácii ďalej figurujú Pia Lovričová, Nina Potočniková a Ela Nala Miličová. Slovenky pôjdu do zápasu v najsilnejšom možnom zložení.

Kapitán Matej Lipták nominoval päticu Anna Karolína Schmiedlová, Rebecca Šramková, Viktória Hrunčáková, Renáta Jamrichová a Tereza Mihalíková. Liptákovmu družstvu vlani tesne ušiel postup na finálový turnaj, keď doma prehralo s Taliankami 2:3. Na jeseň zdolalo Argentínu 3:1.