Bratislava Open už len s jedným Slovákom. Gombos v osemfinále nestačil na kvalifikanta

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Bratislava Open už len s jedným Slovákom. Gombos v osemfinále nestačil na kvalifikanta
Gombos sa do štvrťfinále neprebojoval.
Gombos sa do štvrťfinále neprebojoval. TASR
Slovenský tenista Norbert Gombos (32) neuspel v 2. kole dvojhry na antukovom challengeri Bratislava Open. V pozícii nasadenej šestky prehral so švajčiarskym kvalifikantom Jérômom Kymom (20) po takmer trojhodinovom trojsetovom boji 3:6, 7:6 (6), 6:7 (7). Posledným slovenským želiezkom v singli tak zostal najvyššie nasadený Alex Molčan (25).

Jérôme Kim - Norbert GOMBOS 6:3, 6:7 (6), 7:6 (7)

Gombos prehrával v tajbrejku druhého setu 1:6, no odvrátil päť mečbalov a vynútil si tretie dejstvo. Hráči si držali podanie až do tajbrejku, v ktorom Slovák prehrával 2:4, dokázal stav otočiť na 6:5, ale mečbal nevyužil a nakoniec v skrátnej hre slávil úspech Kym. 

"Bolo to veľmi tesné, rozhodli jedna-dve loptičky. Pri otočke v tajbrejku som mal šťastie, v treťom sete sa zasa priklonilo na stranu súpera, ktorý ťažil z kvalitného servisu. Škoda, že diváci ma viac nevyburcovali," uviedol Gombos, ktorého teraz čaká turnaj na tráve v Anglicku a potom kvalifikácia na grandslamový Wimbledon.

Štatistiky súboja.
Štatistiky súboja.Flashscore

Kym vstupoval do turnaja z pozície číslo 422 v rebríčku ATP. V piatok ho bude čakať nenasadený hráč (223. v rankingu ATP) Bulhar Dimitar Kuzmanov. Víťaz duelu sa môže v semifinále stretnúť s jednotkou turnaja Alexom Molčanom.

Najlepší slovenský singlista prv potrebuje vo štvrtok zdolať Belgičana Kimmera Coppejansa, následne ho bude čakať jeden z dvojice Čechov Zdeněk Kolář - Tomáš Macháč.