Alcaraz sa teší na Djokoviča: V Cincinnati si chcem udržať prvé miesto

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Alcaraz sa teší na Djokoviča: V Cincinnati si chcem udržať prvé miesto

Carlos Alcaraz na tlačovej konferencii pred turnajom v Cincinnati.
Carlos Alcaraz na tlačovej konferencii pred turnajom v Cincinnati.AFP
Carlos Alcaraz (20) hodil nečakaný neúspech v Toronte za hlavu a už sa pripravuje na nasledujúci turnaj Masters 1000 v Cincinnati. V Ohiu by rád videl ďalší súboj s Novakom Djokovičom (36), ktorý by znamenal, že postúpi do finále a suverénne si udrží pozíciu svetovej jednotky pred Srbom.

Carlos Alcaraz pred obhajobou svojho premiérového grandslamového titulu prekvapujúco vypadol vo štvrťfinále na prvom z dvoch prípravných turnajov. Na Masters 1000 v Toronte skončil rovnako ako vlani v Montreale na rakete Američana Tommyho Paula, ale neúspech berie len ako nepríjemnú spomienku a nechce sa k nemu vracať.

"Nebol to pre mňa dobrý týždeň. Bolo tam veľa vecí, ktoré musím zlepšiť," povedal 20-ročný Španiel po príchode na podujatie Masters v Cincinnati, kde bude obhajovať vlaňajšie štvrťfinále.

"Keď sa pozriem na minulý rok, tak som v Montreale prehral v prvom kole, tu som bol vo štvrťfinále a napokon som vyhral US Open. Musím prekonať týždeň v Toronte. Hrať a robiť veľa vecí lepšie ako v Kanade. Poučiť sa z lekcií a ísť ďalej. Od minulého roka sa toho veľa zmenilo," uvedomuje si dvojnásobný grandslamový víťaz.

Turnaj v Ohiu získava na lesku aj vďaka návratu šampióna z roku 2018 Novaka Djokoviča, ktorý si naposledy zahral vo finále Wimbledonu. Práve Alcaraz ho na tráve All England Clubu pripravil o 24. grandslamový titul, keď uspel v päťsetovom boji.

"Mám rád tieto súboje. Páči sa mi pocit, že môžem prehrať a zároveň sa spamätať a vyhrať. Zápasy proti Novakovi si treba užívať, je to jedna z legiend nášho športu. Cítim sa ako jeho hlavný súper, je to pre mňa niečo bláznivé a snažím sa to užívať," priznal rodák z El Palmaru.

Cieľ? 1. miesto

Španielsky mladík bude v Cincinnati obhajovať pozíciu svetovej jednotky proti o 16 rokov staršiemu Srbovi. Ak postúpi do finále, bude mať istotu udržania prvej priečky. Do turnaja vstúpi v druhom kole proti Austrálčanovi Jordanovi Thompsonovi. Odvetu s Paulom by mohol zažiť už v osemfinále po šiestich dňoch.

"Počas sezóny si musíte na každom turnaji stanoviť ciele. Je to niečo, čo mi veľmi pomohlo, aby som sa na veľkých turnajoch ukázal v čo najlepšom svetle. Mojím hlavným cieľom je teraz udržať sa na prvom mieste. A ak ho stratím, pokúsiť sa ho čo najrýchlejšie získať späť," povedala najmladšia svetová jednotka v histórii.