Finálový turnaj Davis Cupu spoznal kompletné zloženie, Djokovičov návrat do Kalifornie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Finálový turnaj Davis Cupu spoznal kompletné zloženie, Djokovičov návrat do Kalifornie
Tabilo poslal Čile medzi elitu.
Tabilo poslal Čile medzi elitu.Profimedia
Tenisová sezóna sa už naplno rozbehla a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 5. februára?

20:17 - Marie Bouzková skončila na turnaji WTA 500 v Abú Dabí v prvom kole. Česká tenistka nenašla recept na bývalú víťazku US Open Emmu Raducanuovú, ktorej podľahla hladko 4:6, 1:6 a pripísala si tretiu prehru v rade.

19:45 - Arina Rodionovová je najstaršou tenistkou, ktorá sa prvýkrát v kariére dostala do prvej stovky svetového rebríčka. Austrálčanka sa do TOP 100 posunula vo veku 34 rokov po štvrťfinálovej účasti v Hua Hin, ktorou vyrovnala svoje najlepšie umiestnenie na okruhu WTA. Na grandslamových turnajoch je jej maximom druhé kolo.

18:57 - Svetová štrnástka Daria Kasatkinová v 1. kole turnaja WTA 500 v Abú Dabí  zdolala francúzsku kvalifikantku Dianu Parryovú po viac ako dva a pol hodine boja 6:4, 5:7, 6:4. 

18:47 - Taliansky tenista Lorenzo Musetti postúpil do 2. kola turnaja ATP v Marseille. V pozícii nasadenej šestky zdolal Maximiliana Marterera z Nemecka 6:4, 6:2.

16:48 - Minuloročný šampión Daniil Medvedev sa odhlásil z podniku ATP 500 v Rotterdame. Bývalý líder rebríčka nie je po vyčerpávajúcom ťažení do finále nedávneho Australian Open stopercentne fit a titul nebude v holandskej hale obhajovať hlavne pre problém s pravým chodidlom.

15:57 - Anna Blinkovová ovládla v Kluži z kvalifikácie ročník 2022 a v rumunskej hale vyhrala aj ôsmy zápas. Nasadená trojka vstúpila do tohtoročného ročníka suverénnym víťazstvom 6:3, 6:0 nad kvalifikantkou Simonou Waltertovou. Na prvé štvrťfinále v prebiehajúcej sezóne zaútočí proti Nurii Párrizasovej.

14:15 - Australian Open ovládla aj s trhlinou v brušnom svale. Jamrichová: Nepripúšťala som si to.

13:57 - Clara Tausonová, ktorá bola pred pár dňami v Linzi jedinú loptičku od svojho prvého štvrťfinále na turnajoch WTA po roku a tiež skalpu neskoršej šampiónky Jeleny Ostapenkovej, začala v hale v Kluži hladkou výhrou 6:3, 6:1 nad Nadiou Podoroskou. V druhom kole vyzve víťazku domáceho derby medzi Miriam Bulgaruovou a Jaqueline Cristianovou.

13:20 - Skupina finálového turnaja Davis Cupu na Slovensku? Bola by to bomba, vraví Molčan.

13:01Caroline Garciová sa ani na svojom treťom tohtoročnom turnaji nepozrie ďalej ako do druhého kola. Bývalá svetová štvorka a šampiónka Turnaja majsteriek 2022 prehrala v prvom kole v Abú Dabí 7:6, 4:6, 4:6 takmer trojhodinovú bitku so Soranou Cirsteovou, ktorá sa na štvrtý pokus dočkala prvej výhry v sezóne. Rumunka si o štvrťfinále zahrá s Máriou Sakkariovou.

11:19 - Novak Djokovič sa v posledných rokoch aj pre odmietanie vakcíny na Covid nemohol zúčastniť marcových Masters v Indian Wells a Miami. Teraz sa v kalifornskej púšti predstaví prvýkrát po piatich rokoch. V Indian Wells v minulosti päťkrát triumfoval, naposledy v roku 2016.

06:32 - Čile a Argentína sú poslednými dvomi tímami, ktoré sa dostali do finále Davisovho pohára. Kľúčový bod v juhoamerickom súboji medzi Čile a Peru získal Alejandro Tabilo, ktorý napriek prehratému prvému setu napokon zdolal Ignacia Buseho 2:6, 6:3 a 6:2. Po piatich zápasoch sa z postupu tešila aj Argentína, ktorú medzi elitnú šestnástku dostal Sebastian Báez. Dvadsiatypiaty hráč svetového rebríčka v dramatickom dueli zdolal Kazacha Dmitrija Popka 6:4, 3:6 a 7:6 (6).