Slováci čakajú na žreb medzi elitou. Finálový turnaj Davis Cupu spoznal svoje dejiská

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci čakajú na žreb medzi elitou. Finálový turnaj Davis Cupu spoznal svoje dejiská

Davis Cup vstupuje do svojej poslednej časti.
Davis Cup vstupuje do svojej poslednej časti.Profimedia
Bologna, Valencia, Manchester a Ču-chaj budú 10. až 15. septembra dejiskami skupinovej fázy finálového turnaja Davisovho pohára. Predstavia sa v nej aj slovenskí tenisti, ktorí vo februárovom kvalifikačnom dueli zvíťazili na antuke v Kraljeve nad domácim Srbskom 4:0.

Žreb sa uskutoční v utorok 19. marca o 15:00 SEČ v Londýne, informovala o tom Medzinárodná tenisová federácia (ITF). Najlepšie dva tímy z každej skupiny postúpia do novembrovej vyraďovacej časti finálového turnaja v Málage.

Taliansko, Španielsko a Veľká Británia budú mať v septembri výhodu domáceho prostredia. Štvrtú skupinu zorganizuje Ču-chaj, hoci Čína nepostúpila medzi elitnú šestnástku. Účasť v skupinovej fáze mali okrem troch hostiteľov v predstihu istú aj vlaňajší finalisti Austrálčania.

Okrem Slovenska si v kvalifikácii postup zabezpečili Kanada, Holandsko, Nemecko, USA, Brazília, Fínsko, Česko, Francúzsko, Argentína, Belgicko a Čile. Dejiská v Bologni (Unipol Arena) a vo Valencii (Pabellon Fuente de San Luis) budú organizovať skupinovú fázu tretí rok za sebou, Manchester (AO Arena) druhý rok v rade. Ču-chaj (Medzinárodné tenisové centrum Hengqin) bude dejiskom premiérovo.