Srbi proti Slovensku v Davis Cupe zrejme bez Djokoviča. Budeme bojovať, tvrdí Tóth

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Srbi proti Slovensku v Davis Cupe zrejme bez Djokoviča. Budeme bojovať, tvrdí Tóth
Slováci sa budú spoliehať na formu Kleina.
Slováci sa budú spoliehať na formu Kleina.Profimedia
Slovenskí reprezentanti odohrajú 2. a 3. februára kvalifikačné stretnutie proti Srbsku o postup na finálový turnaj Davisovho pohára 2024. Zverenci kapitána Tibora Tótha (55) v sobotu odleteli do dejiska stretnutia, srbského mesta Krajlevo. Informoval o tom Slovenský tenisový zväz.

Tóth pre oficiálnu stránku zväzu prezradil detaily: "Od soboty sme začali s bratislavskou prípravou, prvý trénoval Alex Molčan. Postupne sa pripájali ostatní hráči, podľa toho, ako sa vracali z turnajov. Od utorka sme už na kurte všetci. Príprava prebieha podľa predstáv, všetci sú zdraví. Verím, že s blížiacim sa stretnutím bude aj forma gradovať."

Pre väčšinu hráčov znamená príprava na stretnutie prechod z tvrdého povrchu na antuku: "Myslím, že to ide celkom dobre. Zmena povrchu je vždy citeľná, ale na to, ako krátko zatiaľ na antuke hráme, je to z môjho pohľadu dobré," povedal Tóth.

Kapitána daviscupového tímu potešili výkony Lukáša Kleina na začiatku sezóny. "Veľmi sa mi páčil jeho herný prejav v Austrálii. Odohral veľa kvalitných zápasov, bol naozaj blízko k vynikajúcemu výsledku v zápase proti Zverevovi. Myslím si, že keď takto vydrží pracovať, tak je len otázkou času, kedy sa mu podarí prienik do prvej svetovej stovky. Jeho tenis smeruje dobrým smerom a stále sa zlepšuje. Myslím si, že herne má aj na to, aby atakoval prvú päťdesiatku. Tu na tréningoch sa mi aj jeho prechod z hardu na antuku zdá fajn, začali sme zľahka, aby neochorel. Verím, že Lukáš si udrží formu a bude ju mať aj počas stretnutia."

Molčan trénoval ako prvý.
Molčan trénoval ako prvý.Profimedia

Jozef Kovalík hral ako jediný pred stretnutím turnaj na antuke, no v Buenos Aires svoj duel skrečoval. "Nebolo to nič vážne, cítil trošku rameno. Mal v Južnej Amerike potom naplánovaný ešte jeden turnaj, ale rozhodli sme sa, že ho radšej vynechá, aby bol stopercentne pripravený na Davis Cup," ozrejmil Tóth.

Fanúšikov zaujímal aj zdravotný stav Norberta Gombosa, ktorý v decembri podstúpil operáciu zápästia. S mužstvom však do Kraljeva vycestuje, hoci ho na kurte neuvidíme. "Trénuje s nami, samozrejme v rámci možností. Nemôže servovať, hrať nejaké veľké objemy, ale už sa začal zapájať aj do tenisovej prípravy. Sám 'Norbi' prejavil záujem ísť ako podpora tímu, čo je skvelé aj pre mladších hráčov, aby videli, ako funguje súdržnosť a tímový duch."

Djokovič by Slovensko ohroziť nemal.
Djokovič by Slovensko ohroziť nemal.Profimedia

"Sme pozitívne naladení a odhodlaní bojovať o každú loptu. Na koľko nám to bude stačiť, to sa ukáže až na mieste. Určite však nepredáme kožu lacno," dodal tímový kapitán, ktorý sa zrejme nemusí báť účasti hviezdneho Novaka Djokoviča. Srbský tenista vypadol na Australian Open v semifinále a neočakáva sa, že by mal nastúpiť.

"Myslím si, že vzhľadom k pokročilej fáze Australian Open a tiež k tomu, že si Srbi zvolili antuku, tak proti nám asi hrať nebude. Srbi však aj okrem neho majú štyroch kvalitných hráčov, dobrého deblistu, takže všeobecne je to veľmi silný tím," uzavrel Tóth.