Rebríček zárobkov s výrazným posunom Swiatekovej, na čele je Williamsová s 94 miliónmi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rebríček zárobkov s výrazným posunom Swiatekovej, na čele je Williamsová s 94 miliónmi

Swiateková sa na listine tenisových výplat šplhá čoraz vyššie.
Swiateková sa na listine tenisových výplat šplhá čoraz vyššie.AFP
Iga Swiateková (22) sa po minulotýždňovom triumfe na finálovom turnaji WTA Finals posunula na 14. miesto v rebríčku tenisových platov a jej zárobky na kurtoch od začiatku kariéry sa blížia k hranici 25 miliónov dolárov. Poľka predbehla také osobnosti ako Martina Navrátilová (67), Steffi Grafová (54) či Kim Clijstersová (40).

Organizácia WTA zahrnula sumy zarobené v Cancúne do svojho oficiálneho rozpisu týždeň po skončení ženského podujatia. Poľská tenistka sa za svoje víťazstvo mohla spoľahnúť na prémie vo výške viac ako troch miliónov dolárov, vďaka čomu sa v rebríčku posunula vyššie a predbehla niekoľko tenisových velikánok. Jej aktuálny zárobok predstavuje 24 592 763 amerických dolárov.

V rebríčku najlepšie zarábajúcich hráčok stále kraľuje Serena Williamsová, držiteľka 23 individuálnych grandslamových titulov. Američanka zarobila na prize money viac ako 94 milónov dolárov. Jej sestra Venus je druhá s celkovou sumou 42,6 milióna, zatiaľ čo Rumunka Simona Halepová, nedávno diskvalifikovaná na štyri roky za doping, je tretia s 40,2 miliónmi.

Swiateková by už na januárovom grandslamovom Australian Open mohla poskočiť do TOP 10 a byť hneď za Agnieszkou Radwanskou. Hráčka, ktorá na konci roka 2018 ukončila kariéru, figuruje v historickom rebríčku na deviatom mieste so ziskom 27,7 milióna. Pre porovnanie, ďalšia poľská tenistka Magda Linetteová zatiaľ na turnajoch WTA zarobila necelých šesť miliónov, čo ju v tomto smere radí na 120. priečku.