French Open a Nadal? Pre mňa je tam vždy najväčším favoritom, vyhlásil Djokovič

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

French Open a Nadal? Pre mňa je tam vždy najväčším favoritom, vyhlásil Djokovič

Djokovič prehral s Nadalom vo finále French Open 2020.
Djokovič prehral s Nadalom vo finále French Open 2020.AFP
Novak Djokovič (36) vyhlásil, že Rafael Nadal (37) je jeho favoritom na víťazstvo na French Open. Srb sa tak vyjadril napriek tomu, že rekordný 14-násobný šampión bojuje na sklonku svojej kariéry so zdravotnými problémami.

Djokovič, ktorý pred začiatkom druhého Grand Slamu roka hrá na divokú kartu na turnaji Geneva Open, povedal, že Nadala nemožno odpisovať ani pri jeho problémoch so zraneniami a rastúcej konkurencii mladšej generácie.

"Tento rok je otvorenejší," povedal úradujúci šampión French Open novinárom v areáli Parc des Eaux-Vives v Ženeve a dodal: "Casper Ruud je určite jedným z piatich hráčov, ktorí sú kandidátmi na víťazstvo. Máte tu ZverevaRubľovaTsitsipasa - všetko hráči, ktorí tento rok vyhrali veľký turnaj na tomto povrchu."

"Keď však hovoríte o Roland Garros a je tam Nadal, je pre mňa vždy najväčším favoritom. Po tom všetkom, čo dokázal na tamojších kurtoch, je normálne s rešpektom ho postaviť do pozície najväčšieho favorita," vravela svetová jednotka a doplnila:

"Samozrejme, s terajšou úrovňou jeho hry je to trochu iné, ale je to Roland-Garros a je to Nadal. Potom som favoritom možno ja, ak sa budem cítiť a hrať dobre. Na Roland-Garros a na všetkých Grand Slamoch som trochu iný hráč."

Djokovič, ktorý v stredu 22. mája oslávil 37 rokov, prijal divokú kartu na turnaj v Ženeve v snahe zachrániť alarmujúci pokles formy pred obhajobou titulu na French Open. Turnaj na švajčiarskej antuke s 28 účastníkmi slúži ako záverečné ladenie pred súbojmi na Roland Garros.

Ak rekordný 24-násobný grandslamový šampión neovládne podujatie na juhu Švajčiarska, do Paríža príde prvýkrát od roku 2018 bez titulu z aktuálnej sezóny. Svoju prvú prekážku v podobe Nemca Hanfmanna však zvládol za 90 minút po setoch 6:3 a 6:3.