V Ríme ladí formu na Paríž. Djokovič cíti, že na Roland Garros by mohol vystúpiť na vrchol

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V Ríme ladí formu na Paríž. Djokovič cíti, že na Roland Garros by mohol vystúpiť na vrchol

Djokovič sa teší na Grand Slam v Paríži.
Djokovič sa teší na Grand Slam v Paríži.AFP
Svetová tenisová jednotka Novak Djokovič (36) verí, že na French Open sa predstaví vo vrcholnej forme. Srb dúfa, že na antukový grandslam sa dokáže ideálne naladiť počas rímskeho Italian Open.

Rodák z Belehradu na tlačovej konferencii v Ríme povedal, že sa sústredí na Paríž, Wimbledon i olympijské hry a na vynechanie nedávneho podujatia v Madride mal strategické dôvody. "Nebolo to súčasťou plánu. V pláne bolo prísť sem. To je v podstate všetko," uviedol Djokovič.

Líder rebríčka ATP, ktorý 22. mája, teda tesne pred začiatkom French Open dovŕši 37 rokov, vyjadril nádej, že sa mu podarí podať lepší výkon, ako predviedol na  poslednom turnaji Masters v Monte Carle, kde v semifinále prehral s Casperom Ruudom.

"Som na dobrej ceste dosiahnuť vrchol na Roland Garros v Paríži. Dúfam, že v Ríme zahrám lepšie ako v Monte Carle. Vždy je prianím ísť ďaleko, ale uvidíme," uviedol srbský tenista, ktorého prvým oponentom v Taliansku bude Corentin Moutet.

Ako najvyššie nasadený hráč, ktorý Italian Open vyhral šesťkrát, má v prvom kole voľno. Povedal, že rozšírenie podujatia na takmer dva týždne ovplyvnilo výber viacerých iných termínov:

"Je to iný koncept, prvýkrát sú Rím a Madrid takmer dvojtýždňové podujatia, podobne ako Indian Wells a Miami. Ak v turnaji postúpite, dáva vám to viac času na regeneráciu medzi zápasmi, čo je podľa mňa užitočné."

Djokovič pokračuje v prestavbe svojho tímu. Na pár týždňov v tejto sezóne si znovu najal bývalého fyzioterapeuta Miljana Amanoviča, ktorý pre tenistu pracoval v rokoch 2007 až 2017 a opäť v rokoch 2018 až 2022. Srb v posledných mesiacoch prepustil niekoľko zamestnancov vrátane trénera Gorana Ivaniševiča a reklamného tímu.

"Som zástancom toho, aby ste mali okolo seba kvalitný tím a okolie, aby ste mali ľudí, ktorí sú odborníkmi vo svojom odbore a majú skúsenosti, vedomosti, rozumejú aj psychológii. Vedia, ako vás emočne osloviť, keď potrebujete pomoc. Na okruhu spolu trávite veľa času. Vidíte ich oveľa viac ako svoju rodinu, najmä keď ste mladší a cestujete doslova každý týždeň v roku," vysvetlil.