Sladká pomsta Nadala. V Madride vrátil de Minaurovi prehru a pokračuje v derniére

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sladká pomsta Nadala. V Madride vrátil de Minaurovi prehru a pokračuje v derniére

Nadal pokračuje
Nadal pokračuje AFP
Rafael Nadal (37) po týždni opäť narazil v druhom kole na Alexa de Minaura (25). Svetovú jedenástku tentoraz zdolal 7:6, 6:3 a odplatil tak najvyššie postavenému Austrálčanovi v rebríčku prehru z domácej päťstovky v Barcelone. Antukový kráľ si svoj posledný štart v kariére na Masters v Madride opäť predĺžil, päťnásobný šampión sa v osemfinále stretne s Pedrom Cachínom (29).

De Minaur - Nadal 6:7, 3:6

Pre Rafaela Nadala je vystúpenie na prebiehajúcom Masters v Madride veľmi dôležité. Jednak je to jeho posledný štart na domácom podniku série Masters 1000 a jednak môže byť kľúčový pre jeho vystúpenie na nasledujúcej tisícke v Ríme, kde sa antukový kráľ rozhodne, či bude štartovať na milovanom French Open.

Svoje posledné vystúpenie na Caja Mágica môže zatiaľ hodnotiť na jednotku. Po suverénnom víťazstve nad neskúseným tínedžerom Darwinom Blanchom narazil po týždni opäť v druhom kole na Alexa de Minaura a tentoraz sa mu podarilo svetovú jedenástku zdolať, čím si zapísal svoj najcennejší skalp od Turnaja majstrov 2022. Zápas pod zatiahnutou strechou ponúkol len dva sety, no o postup sa bojovalo viac ako dve hodiny.

Štatistiky zápasov.
Štatistiky zápasov.Livesport

Už v úvodnom dejstve získal viac gemov ako v týždeň starom dueli, pričom predviedol agresívnejšiu a presnejšiu hru ako v Barcelone. V prvom sete obaja hráči premrhali výhodu brejku, rozhodnúť musel tajbrejk. V ňom sa Nadal ujal vedenia 6:2, ale vlastné chyby ho oň pripravili. Po chybe de Minaura však premenil svoj piaty setbal a ujal sa vedenia. Aj v druhom sete sa Nadal ako prvý dostal do brejku, a to hneď po skončení úvodnej hry. Tentoraz si svoj náskok ubránil a súperovi nedal ani jednu šancu na návrat do stretnutia. Na podaní stratil len štyri fiftíny a zápas ukončil na returne.

Štrnásťnásobný gradslamový antukový šampión štartuje v Madride po 20. raz v kariére. Na tomto mieste triumfoval päťkrát, naposledy v roku 2017. Po sobotňajšom víťazstve stále platí, že skôr ako v treťom kole sa s týmto turnajom rozlúčil len pri svojom debute v roku 2003 a ešte v nasledujúcom ročníku.

Zostrih zápasu.
Flashscore

Nadal absolvuje v tejto sezóne iba tretí turnaj. V januári v Brisbane sa vrátil po takmer ročnej pauze spôsobenej zranením bedrového kĺbu a vo štvrťfinále proti Jordanovi Thompsonovi nevyužil mečbal. Potom zrušil svoju účasť na viacerých podujatiach vrátane Australian Open a svoje ďalšie podujatie odohral v Barcelone.

Bývalý líder rebríčka bude na turnaji Mutua Madrid Open bojovať o 18. osemfinále s Pedrom Cachínom. Argentínčan pricestoval do hlavného mesta Španielska s tohtoročnou bilanciou 0:11 a 15-zápasovou sériou prehier, ale na ceste do tretieho kola vyradil Sebastiana Ofnera a nasadeného Francúza Francesa Tiafoea.

Sinner - Sonego 6:0, 6:3

Jannik Sinner odohral tento rok 28 duelov, v ktorých zaznamenal len dve prehry. Najprv s Carlosom Alcarazom v semifinále na Masters v Indian Wells a naposledy pred dvoma týždňami na antuke v Monte Carle na tisícke proti neskoršiemu šampiónovi Stefanosovi Tsitsipasovi.

Na víťaznú vlnu sa vrátil v Madride, kde je prvýkrát v kariére nasadenou jednotkou na turnaji série ATP Masters 1000. V talianskom derby deklasoval chybujúceho Lorenza Sonega. Kým on sám trafil 16 víťazných úderov a urobil len 10 nevynútených chýb, jeho krajan zaznamenal len 9 winnerov a dopustil sa 25 nepresných rán. S takýmto výkonom nemal šancu vzdorovať favoritovi.

Zostrih zápasu.
Flashscore

Sinner je v tejto sezóne zatiaľ nepochybne najlepším hráčom. Na všetkých turnajoch sa dostal minimálne do semifinále, na Australian Open sa stal úplne novým grandslamovým šampiónom, titul si odniesol aj z Rotterdamu a Miami. Počas antukovej jari môže zosadiť z trónu Novaka Djokoviča, pričom práve v Madride by mal výrazne znížiť odstup od svetovej jednotky.

Na turnaji Caja Mágica štartuje tretíkrát, jeho debut v roku 2021 skončil v druhom kole a vlani ho v osemfinále zdolal Félix Auger-Aliassime. O vyrovnanie miestneho maxima bude hrať s Pavlom Kotovom alebo Jordanom Thompsonom.