Alcaraz a Djokovič? Momentálne majú vlastnú úroveň, priznáva Zverev

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Alcaraz a Djokovič? Momentálne majú vlastnú úroveň, priznáva Zverev

Zverev sa nestačil vyrovnať tempu Alcaraza.
Zverev sa nestačil vyrovnať tempu Alcaraza.Reuters
Carlos Alcaraz (20) sa oddelil od zvyšku sveta a predvádza výkony na rovnakej úrovni ako 23-násobný grandslamový šampión Novak Djokovič (36), povedal v stredu Alexander Zverev (26) po svojej štvrťfinálovej prehre so Španielom na US Open.

Alcaraz - Zverev 6:3, 6:2, 6:4

Zverev bol kedysi považovaný za tenistu s najväčšou šancou prelomiť dominanciu "veľkej trojky", ale Nemcovi sa nepodarilo splniť predpoklady a naďalej sa snaží získať prvý grandslamový titul.

Keďže Roger Federer je už na dôchodku a Rafa Nadal pravdepodobne po budúcej sezóne ukončí kariéru, bol to Alcaraz, kto sa pripojil k Djokovičovi na vrchole mužského rebríčka. Zverev má zrejme najlepšiu pozíciu na to, aby porovnal dve generácie, keďže s oboma nedávno prehral.

Alcaraz počas svojho štvrťfinálového víťazstva nad Zverevom.
Alcaraz počas svojho štvrťfinálového víťazstva nad Zverevom.Reuters

"S Novakom som hral v Cincinnati, s Carlosom tu. Z hľadiska úrovne hry sú si veľmi podobní. Niektoré veci robí Novak lepšie, niektoré veci robí lepšie Carlos. Momentálne majú vlastnú úroveň," povedal Zverev novinárom po tom, čo ho obhajca titulu Alcaraz deklasoval 6:3, 6:2, 6:4.

Djokovič predvádza jeden z najlepších rokov na okruhu, pričom sa naháňa sa za 24. grandslamovým titulom, ktorým by vyrovnal historický rekord Margaret Courtovej vo dvojhre.

Duo v tejto sezóne dominuje. Srb vyhral Australian Open a French Open, zatiaľ čo Alcaraz ho predbehol vo Wimbledone a získal svoju druhú grandslamovú korunu. "Ostatní chlapci to musia dohnať. Je to také jednoduché," vysvetlil Zverev s nadhľadom.

Djokovič neprejavuje žiadne známky spomalenia ani v 36 rokoch.
Djokovič neprejavuje žiadne známky spomalenia ani v 36 rokoch.Reuters

Zvereva, ktorý sa tento rok dostal do semifinále Roland Garros, v minulej sezóne trápilo zranenie členka, aby po vypadnutí na záverečnom grandslame priznal, že problémy so zadným stehenným svalom zmarili jeho nádeje vo Flushing Meadows.

"Nemohol som poriadne zatlačiť pri svojom podaní. Rýchlosť môjho servisu bola v porovnaní s inými dňami veľmi nízka. Proti Alcarazovi som potreboval dobrý deň na servise, inak by to bolo ťažké. Moja najväčšia zbraň mi bola odobratá po prvom sete. Je ťažké vôbec konkurovať, ak nemáte (dobrý) servis," uzavrel.