Murray zaknihoval na US Open 200. víťazstvo z Grand Slamu, míľnik oslávi s rodinou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Murray zaknihoval na US Open 200. víťazstvo z Grand Slamu, míľnik oslávi s rodinou

Murray sa tešil z ďalšej splnenej méty.
Murray sa tešil z ďalšej splnenej méty.Reuters
Andy Murray (36) bude môcť svoj 200. triumf z grandslamového zápasu osláviť s rodinou. Brit v prvom kole US Open porazil Francúza Corentina Mouteta (24).

Murray je len deviatym mužom, ktorý získal 200 víťazných duelov v hlavnej súťaži niektorého z Grand Slamov, a to napriek zraneniu brucha, ktoré prerušilo jeho severoamerické ťaženie na tvrdom povrchu pred posledným tohtoročným major turnajom.

Murray uviedol, že s manželkou Kim si so sebou do New Yorku zobrali všetky štyri deti, takže cesta bola o to sladšia. "Nie vždy je to s nimi zábava - štyri malé deti do siedmich rokov sú občas náročné, ale je to skvelé," povedal Murray, ktorého najmladšia dcéra sa narodila v roku 2021. "Nechodili sa na mňa až tak často pozerať, boli veľmi malí," dodal.

Bývalá svetová jednotka bola v roku 2019 na pokraji odchodu do dôchodku pre pretrvávajúce problémy s bedrovým kĺbom, ale po tom, ako sa začiatkom roka 2023 prebojovala do finále v Dauhe, povedala, že sa zameriava na métu 800 víťazstiev v kariére. Škót je momentálne na 730 úspešných dueloch.

Najbližšie sa stretne s 19. hráčom rebríčka Bulharom Grigorom Dimitrovom, ktorý údajne v tejto sezóne spolupracoval s dvoma Murrayho bývalými trénermi.

"Asi by preňho malo byť veľkou výhodou, že má k dispozícii dvoch chlapcov, ktorí so mnou roky spolupracovali. Ale to sa dozvieme o pár dní. Keď sa dostanete na kurt, nie vždy je jednoduché vyjsť a podať výkon. Je to zložité," uviedol Murray.