Obhajca titulu si príliš nezahral. Alcaraz na US Open postúpil po skreči súpera

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Obhajca titulu si príliš nezahral. Alcaraz na US Open postúpil po skreči súpera

Alcaraz sa snaží obhájiť grandslamový triumf.
Alcaraz sa snaží obhájiť grandslamový triumf.Profimedia
Carlos Alcaraz (20) sa na začiatku svojej prvej obhajoby grandslamového titulu nezapotil. V úvodnom kole US Open si jeho nemecký súper Dominik Köpfer (29) v šiestom geme podvrtol ľavý členok a hoci bojoval takmer hodinu, za stavu 2:6 a 2:3 sa vzdal.

Alcaraz - Köpfer 6:2, 3:2

Alcaraz získal svoj prvý grandslamový titul na minuloročnom US Open a vo veku 19 rokov sa stal najmladšou svetovou jednotkou v histórii. Minulý mesiac vo Wimbledone slávil svoj druhý triumf z Grand Slamu po finálovej bitke s Novakom Djokovičom, no už pred úvodným vystúpením v New Yorku vedel, že o pozíciu na čele rebríčka príde. A to aj v prípade, že zopakuje minuloročný úspech.

Jeho srbský konkurent už v pondelok vyhral zápas prvého kola a keďže vlani neštartoval a neobhajuje žiadne body, zabezpečil si návrat na post svetovej jednotky. V najbližších dňoch sa z hľadiska rebríčkového postavenia rozhodne len o tom, či si španielsky mladík udrží 2. miesto pred Daniilom Medvedevom a koľko bude strácať na Djokoviča. 

Španiel už má svoj úvodný duel  úspešne za sebou. Vo svojom prvom vystúpení od finále na Masters 1000 v Cincinnati, v ktorom v takmer štvorhodinovej bitke proti Djokovičovi nepremenil mečbal, sa z postupu príliš netešil. Jeho súper sa vzdal.

Nemec Dominik Köpfer si v šiestom geme podvrtol ľavý členok. Po ošetrení sa vrátil na kurt a hodinu urputne bojoval o druhý skalp hráča z TOP 10, ale po odvrátení brejkbalov a udržaní si podania za stavu 2:6 a 2:3 usúdil, že limitovaný bolesťou má minimálnu šancu na úspech a rozhodol sa súboj ukončiť.

"Počas zápasu som sa cítil výborne. Začal som dobre, bol som koncentrovaný. Ak mám byť úprimný, nečakal som, že budem hrať v prvom kole tak kvalitne. S úrovňou hry som veľmi spokojný," pochvaľoval si Alcaraz svoj vstup do súťaže.

Mladík sa po Rogerovi Federerovi môže stať prvým tenistom, ktorý obháji titul na US Open. Slávny Švajčiar triumfoval v USA päťkrát v rade v rokoch 2004 až 2008. "Sústredím sa len na svoju hru, aby som hral rovnako ako vlani, snažím sa robiť tie isté veci. Na nič iné teraz nemyslím," dodal Alcaraz, ktorý sa v druhom kole stretne s juhoafrickým kvalifikantom Lloydom Harrisom.