Problémy s rukou? Nie, Madison hrala skvele, zdôraznila Vondroušová po vypadnutí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Problémy s rukou? Nie, Madison hrala skvele, zdôraznila Vondroušová po vypadnutí

Markéta Vondroušová svoje prvé newyorské štvrťfinále nezvládla.
Markéta Vondroušová svoje prvé newyorské štvrťfinále nezvládla.Profimedia
Češka Markéta Vondroušová (24) bola napriek štvrťfinálovej prehre s Madison Keysovou 1:6, 4:6 so svojím vystúpením na US Open spokojná. Wimbledonská šampiónka a turnajová deviatka ocenila, že v New Yorku postúpila najďalej v kariére.

Na tlačovej konferencii ľutovala, že proti Keysovej nevyužila ani jeden z deviatich brejkbalov, na druhej vzdala rešpekt hre súperky, proti ktorej sa ťažšie presadzovala. Teraz bude fandiť krajanke Karolíne Muchovej, ktorá sa v boji o finále stretne s ďalšou Američankou Cori Gauffovou.

"Madison odohrala skvelý zápas. Bolo to náročné. V prvom sete mi nedala veľa šancí. V druhom som hrala dobre. Snažila som sa bojovať, ale nestačilo to. Celkovo som však spokojná. Bolo to moje prvé štvrťfinále na US Open," povedala Vondroušová.

Päť nevyužitých brejkbalov

V dueli so svetovou sedemnástkou prehrala prvý set za 33 minút, ale v druhom sa dokázala vrátiť do zápasu. Najmä za stavu 4:3 mala päť brejkbalov, ale ani jeden z nich nevyužila. Keysová si ubránila svoje podanie, potom Vondroušovú brejkla a svojím tretím mečbalom zápas uzavrela.

"Nemyslím si, že v tých brejkoch zohrali úlohu nervy. Zahrala som aj dobré body, ale nestačilo to. Výborne podávala, často dávala na brejkbaly prvé podanie. Zaslúži si pochvalu," uviedla Vondroušová, ktorá na grandslamoch prehrala po 11 zápasoch. Útočná hra súperky jej robila problémy.

"Od prvého bodu som cítila, že som pod veľkým tlakom. Nemohla som s tým veľa urobiť. Bolo to náročné. V druhom sete som cítila, že mám šance. Mohlo sa to skončiť aj 6:4, 6:3, ale nevyužila som žiadny brejkbal, čo je potom ťažké. To sa stáva. Odviedla skvelú prácu," nadviazala česká tenistka.

Bolesť otupila liekmi

Začiatok duelu ovplyvnila aj situácia, keď ho na niekoľko minút prerušili pre zdravotné problémy jednej z diváčok. Po obnovení Vondroušová prehrala prvých 10 z 11 loptičiek a Keysová sa ujala vedenia. Neskôr utiekla do vedenia 5:0.

"V prvej hre som mala brejkbal, ale potom mi to ušlo a ďalšie neboli dobré. Situácia bola trochu desivá. Nikdy sa mi nič podobné nestalo. Nehovorím, že som stratila koncentráciu, ale bola to zvláštna situácia. Následne bol druhý set lepší," dodala.

Rodáčku zo Sokolova síce v osemfinále trápil boľavý lakeť, pre ktorý musela odstúpiť zo štvorhry po boku lúčiacej sa Barbory Strýcovej, ale proti Keysovej ju to neobmedzovalo. "Ani nie, bola som na liekoch. Nebolo to o ruke, hrala výborne a ja som nevedela, čo s tým robiť," citoval Vondroušovú portál iSport.cz.

Predtým, ako sa tenistka I. ČLTK Praha presunie na ďalšie turnaje do Ázie, zostane ešte chvíľu v New Yorku. Plánuje sledovať semifinále Muchovej, ktorá sa stretne s turnajovou šestkou Američankou Gauffovou.

"Videla som ju proti Sorane Cirsteaovej a odohrala skvelý zápas. Cítim, že má veľkú šancu a budem na ňu čakať. Sme kamarátky. Je pekné vidieť jej postup turnajom až takto ďaleko. Dokáže zvládať dôležité momenty vo veľkých zápasoch," uzavrela Vondroušová.

Vondroušová - Keysová 1:6, 4:6