Swiateková smeruje do 3. kola US Open: Rytmus zápasu bol zvláštny

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Swiateková smeruje do 3. kola US Open: Rytmus zápasu bol zvláštny

Iga Swiateková pokračuje na svojej ceste.
Iga Swiateková pokračuje na svojej ceste.Reuters
Svetová jednotka Iga Swiateková (22) postúpila v stredu do tretieho kola US Open, keď skrotila dravú Dariu Savilleovú (29), ktorá predtým všetkých varovala, že má hru na znepríjemnenie života protivníčky.

Swiateková - Savilleová 6:3, 6:4

Po tom, ako si so Švédkou Rebeccou Petersonovou v úvodnom zápase poradila 6:0 a 6:1, Swiateková už nevyzerala tak uvoľnene, keď sa s Austrálčankou a 322. hráčkou rebríčka musela poriadne nadrieť, aby vyhrala 6:3 6:4. "Určite to nebolo ľahké, rytmus zápasu bol zvláštny," povedala Poľka.

Savilleová zaujala v úvode turnaja, keď zmietla Američanku Clervie Ngounoueovú 6:0 6:2, ale štvornásobná grandslamová víťazka predstavovala veľký kvalitatívny vzostup, s ktorým sa nedokázala vyrovnať.

Austrálska tenistka verila, že sa súperke dostane do hlavy a má typ hry, ktorý by mohol jej protivníčku potrápiť, v prvom sete to aj pomerne dokázala. 

Savilleová, ktorá doteraz porazila svetovú jednotku len raz, a to pred siedmimi rokmi Angelique Kerberovú, začala zápas tým najlepším možným spôsobom, keď Swiatekovú hneď brejkla Tá jej to oplatilo rovnakou mincou, keď jej oponentka darovala prvú zo šiestich dvojchýb v úvodnom sete.

Obe hráčky si vymenili brejky aj druhýkrát, Swiateková následne získala svoj tretí v úvodnom sete a vyhrávala 1:0. V druhom dejstve pokračovali straty servisu. Savilleová sa nevzdávala, po každom bode sa tešila a vyzývala publikum, aby ju podporovalo. Napokon to nestačilo.

Pre poľskú tenistku bolo víťazstvo ďalším krokom k obhajobe triumfu na US Open a udržaniu si postu svetovej jednotky. Napriek tomu, že v tejto sezóne získala už štyri tituly vrátane tretieho na French Open, jej pozíciu ohrozuje Aryna Sabalenková, ktorá je na záverečnom Grand Slame sezóny nasadená ako druhá.

Aby sa Swiateková udržala na prvom mieste, musí vo Flushing Meadows prejsť o jedno kolo ďalej ako Bieloruska.