Jamrichovej úspešný mesiac. Ovládla antuku v Španielsku a získala druhý ženský titul

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Jamrichovej úspešný mesiac. Ovládla antuku v Španielsku a získala druhý ženský titul

Jamrichová má za sebou vydarený mesiac - vyhrala prvé dva ženské tituly a uspela aj v reprezentácii.
Jamrichová má za sebou vydarený mesiac - vyhrala prvé dva ženské tituly a uspela aj v reprezentácii. AFP
Slovenská tenistka Renáta Jamrichová (16) sa stala víťazkou antukového turnaja ITF W15 v španielskom Telde. Vo finále porazila domácu hráčku Mariu Garciovú Cidovú (19), čím si na konto pripísala druhý titul medzi ženami.

Garciová Cidová - Jamrichová 3:6, 7:6, 2:6

Rodáčka z Trnavy mohla triumf potvrdiť už v druhom sete, v tajbrejku viedla 4:2, nakoniec ho však prehrala 4:7 a muselo sa ísť do tretieho dejstva. V ňom Jamrichová ovládla dianie na kurte a pripísala si v španielskom stredisku druhý triumf medzi ženami v rozpätí štyroch týždňov.

Posledný marcový deň sa tešila v egyptskom Šarm aš-Šajchu, kde rovnako ovládla turnaj W15 - vtedy to bolo na tvrdom povrchu, teraz už na antuke. V úspešnom období navyše Jamrichová pomohla k postupu Sloveniek na finálový turnaj Pohára Billie Jean Kingovej singlovou výhrou nad Slovinkou Veronikou Erjavecovou

Juniorská víťazka Australian Open 2024 bola vo všetkých súbojoch favoritkou. Rankingovo najsilnejšou súperkou bola Švajčiarka Marie Mettrauxová, ktorú tretia nasadená Slovenka porazila v semifinále. 

Výsledok stretnutia.
Výsledok stretnutia.Flashscore

Zverenka trénera Jána Matúša a kondičného Kristiána Cupáka sa stala od roku 1999 najmladšou Slovenkou, ktorá získala viacero titulov na profesionálnom okruhu ITF. Pred dvadsiatimi piatimi rokmi sa to podarilo Daniele Hantuchovej, ktorá vtedy mala 16 rokov a 142 dní. Jamrichová mala v deň zisku druhého titulu 16 rokov a 313 dní, priniesol zaujímavosť Slovenský tenisový zväz.

Do rebríčka WTA si Slovenka pripíše 15 bodov, ktoré ju vynesú o viac ako 60 priečok nahor. V onlajn verzii renkingu jej aktuálne patrí 613. priečka, čo je iba deväť pozícií za jej kariérnym maximom.