Tím sveta zvrátil nepriaznivý výsledok a je bližšie k triumfu na Laver Cupe

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tím sveta zvrátil nepriaznivý výsledok a je bližšie k triumfu na Laver Cupe
Auger-Aliassime získal na Laver Cupe cenný skalp.
Auger-Aliassime získal na Laver Cupe cenný skalp.Profimedia
Tenisti Tímu sveta viedli po úvodnej nedeľňajšej dvojhre na Laver Cupe v Londýne nad Tímom sveta 10:8. O obrat sa postaral Kanaďan Félix-Auger Aliassime, ktorý po výbornom výkone zdolal Srba Novaka Djokoviča 6:3, 7:6 (3) a získal dôležité tri body.

Zvýšil tak šance výberu sveta získať prvý titul na prestížnom podujatí. V predchádzajúcich štyroch edíciách Laver Cupu triumfovali Európania. Tímu sveta by mohol definitívne zabezpečiť rozhodujúci trinásty bod Američan Frances Tiafoe v prípade víťazstva nad Grékom Stefanosom Tsitsipasom. V záverečnej dvojhre mali proti sebe nastúpiť Američan Taylor Fritz a Nór Casper Ruud.

Djokovič v úvodnom geme prelomil podanie Augera-Aliassimea a po potvrdení brejku sa ujal vedenia 2:0. Kanaďan však rýchlo vyrovnal na 2:2 a v ďalších minútach začal predvádzať v 02 aréne skvelý tenis.

Kvalitne podával, bol agresívny na returne, vychádzal mu forhend po čiare. Za stavu 6:3 premenil v tajbrejku druhého setu po forhendovom winneri druhý mečbal a odplatil Djokovičovi prehru z tohtoročného antukového turnaja Masters 1000 v Ríme.

Laver Cup v Londýne:

Tím Európy - Tím sveta 8:10 po úvodnej nedeľňajšej dvojhre

Novak Djokovič - Félix Auger-Aliassime 3:6, 6:7 (3)