Tortorella predbehol Wilsona, tisíci bod pre Bergerona

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tortorella predbehol Wilsona, tisíci bod pre Bergerona

Pastrňák (vľavo) a Bergeron sú hlavnými strojcami úspechov Bostonu v ostatných rokoch.
Pastrňák (vľavo) a Bergeron sú hlavnými strojcami úspechov Bostonu v ostatných rokoch.Profimedia
Tréner John Tortorella z Philadelphie Flyers sedel na striedačke už vo svojom 1 402. zápase, čím predbehol Rona Wilsona na desiatom mieste v histórii NHL. Jeho tím podľahol Calgary 2:5 a zaknihoval siedmu prehru v sérii.

Je to najdlhšia negatívna šnúra Flyers od 30. decembra 2021, keď prehrali 13 súbojov po sebe. Pod triumf Flames sa podpísal Blake Coleman, ktorý zaznamenal gól a dve asistencie.

Stal sa zároveň piatym hráčom narodeným v Texase, ktorý odohral 400 zápasov v NHL. Ďalšími z tohto štátu s minimálne 400 duelmi v NHL sú obrancovia Brian Leetch (1 205), Tyler Myers (855), Seth Jones (666) a Mike Christie (412).

"Keď som bol v Dallase, videl som, ako sa stavajú klziská a deti tam hrajú hokej. Blake je príkladom pre deti, ktoré raz prídu a dostanú sa do NHL. A to nielen na pár zápasov," uviedol pre nhl.com asistent tréner Calgary Kirk Muller.

Kapitán Bostonu Patrice Bergeron si pripísal jednu asistenciu a pokoril métu 1 000 bodov v základnej časti NHL. V 1 235 dueloch má na konte 409 gólov a 591 asistencií a je 41. hráč v profilige, ktorý získal 1 000 bodov s jedným tímom.

Jeden z gólov Bostonu dal David Pastrňák, ktorý bodoval už v siedmom zápase za sebou. Bruins sú na čele Východnej konferencie o dva body pred Devils.

Cenným míľnikom sa môže pochváliť aj generálny manažér Predators David Poile. Jeho tím zvíťazil nad Arizonou 4:3 po nájazdoch, pre Poilea to bol 1 500. víťazný súboj vo funkcii.

Brankár Piotr Kočetkov z Caroliny Hurricanes odchytal svoj siedmy duel v NHL, v týchto stretnutiach neprehral ani raz. Je iba trinástym brankárom v histórii, ktorý dosiahol takýto výsledok.

Od sezóny 1995/1996 zaznamenali podobný úspech len štyria brankári: Spencer Knight z Floridy, Martin Jones z Los Angeles, Mike Condon z Montrealu a Vítek Vaněček z Washingtonu.