Tri stotiny delili Podmaníkovú od semifinále v krátkom bazéne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tri stotiny delili Podmaníkovú od semifinále v krátkom bazéne
Podmaníkovej len tesne ušlo semifinále.
Podmaníkovej len tesne ušlo semifinále.Profimedia
Slovenská plavkyňa Andrea Podmaníková (24) skončila na MS v krátkom bazéne v disciplíne 100 m prsia v rozplavbách na 18. mieste časom 1:05,31 min. Od postupu do semifinále ju delili iba tri stotiny sekundy a stala sa druhou náhradníčkou.

V rovnakej disciplíne mužov obsadil Adam Halas 32. miesto výkonom 59,12 s. Matej Dušovi patrilo konečné 35. miesto za 47,75 s. Na rovnakej trati žien dohmatla Teresa Ivanová na 27. mieste výkonom 54,42 s.

Slovenská ženská štafeta na 4x200 m v.sp. v zložení Zora Ripková, Tamara Potocká, Ivanová a Martina Cibulková doplávala na 9. mieste v čase 8:01,71 min. Od postupu do finále ju delilo iba jedno miesto, no zároveň výrazný odstup 10,98 s.

Miešaná štafeta na 4x50 m polohové preteky v zostave Potocká, Podmaníková, Halas a Duša skončila na 15. mieste v čase 1:42,23 min. Obe štafety a aj Duša vylepšili slovenský rekord.

"Napriek tomu, že to bol najlepší čas, tak to bolo stále také ranné plávanie. Určite tam bola rezerva. Veľmi málo chýbalo k semifinále. Prípravu sme mali dobre zvládnutú a zatiaľ sa mi pláva dobre. Mám pred sebou ešte moju hlavnú disciplínu na 50 metrov voľný spôsob a na to sa veľmi teším," povedal podľa oficiálnej stránky Slovenskej plaveckej federácie (SPF) Duša.