Triple-double Jokiča, Turner a Markkanen so 40-bodovými koncertmi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Triple-double Jokiča, Turner a Markkanen so 40-bodovými koncertmi

Fín si pripísal prvé double-double s viac ako 40 bodmi.
Fín si pripísal prvé double-double s viac ako 40 bodmi.Profimedia
Po pár dní trvajúcej prestávke od súťažného diania predviedli protagonisti v NBA znova svoje remeslo. Duely sa niesli v znamení individualít, z ktorých najviac zažiarili Myles Turner (26) a Lauri Markkanen (25). Zahanbiť sa nenechal ani Nikola Jokič (28).

Cleveland Cavaliers - Denver Nuggets 109:115

Na palubovku štvrtého tímu Východnej konferencie zavítal líder západu. Nuggets si z Clevelandu odniesli víťazstvo a v podobe triple-double sa pod neho podpísal Nikola Jokič. Srbský produktívny hráč zaznamenal 24 bodov, 18 doskokov a 13 asistencií. Na strane domácich sa najviac darilo 31-bodovému Evanovi Mobleymu. Hostia po šnúre štyroch výhier naďalej kraľujú svojej tabuľke.

Orlando Magic - Detroit Pistons 108:106

Indiana Pacers - Boston Celtics 138:142 pp

Nečakane dramatickú zápletku priniesol súboj prvého s dvanástym celkom východu. Pacers už v predchádzajúcom strete so Celtics ukázali, že na svojho súpera vedia zahrať - pred dvomi mesiacmi ho dokázali zdolať. Tentoraz smeroval zápas do predĺženia, ktoré si uchmatli hostia. Indiane nepomohol ani 40-bodový výkon Mylesa Turnera. Boston potiahol Jayson Tatum s 31 bodmi, 12 doskokmi a siedmimi asistenciami.

Philadelphia 76ers - Memphis Grizzlies 110:105

Toronto Raptors - New Orleans Pelicans 115:110

V Toronte sa stretli kádre bojujúce o udržanie si miesta medzi najlepšou desiatkou svojej konferencie. Aj napriek 36-bodovému príspevku hosťujúceho Brandona Ingrama sa víťazný plán podarilo naplniť domácim, ktorí protivníkovi vrátili prehru zo začiatku decembra. Kariérne maximum v podobe 18 doskokov si stanovil Jakob Pöltl. Raptors tak sú na deviatej priečku východu, Pelicans okupujú ôsme miesto západu.

Dallas Mavericks - San Antonio Spurs 142:116

Utah Jazz - Oklahoma City Thunder 120:119 pp

Dôležitý boj o miesto vo vrchnej desiatke západu sa odohral v Utahu, kam pricestoval káder Oklahomy. Základná hracia doba priniesla remízový stav 106:106, smerovalo sa do predĺženia a pomerom 14:13 ho tesne získali hostitelia. Jednoznačným mužom zápasu bol Lauri Markkanen. Fínsky basketbalista predviedol 43-bodový koncert a pridal ešte 10 doskokov a dve asistencie.

Los Angeles Lakers - Golden State Warriors 124:111

Sacramento Kings - Portland Trail Blazers 133:116