Troock skončil v nemocnici: Dúfam, že to liga videla a zareaguje, hovorí Shedden

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Troock skončil v nemocnici: Dúfam, že to liga videla a zareaguje, hovorí Shedden

Troock (v strede) sa takto tešil zo svojho nakoniec víťazného gólu, ale sám skončil v nemocnici.
Troock (v strede) sa takto tešil zo svojho nakoniec víťazného gólu, ale sám skončil v nemocnici. HC ´05 Banská Bystrica/Maroš Burik
Štvrťfinále play-off Tipos Extraligy odštartovalo domácimi výhrami Banskej Bystrice a Zvolena. Pod Urpínom však nadšenie z úspešného vstupu zatienilo zranenie útočníka Brandena Troocka (29).

V tretej tretine ho zozadu krosčekoval počas presilovky "baranov" krajan Anthony Nellis, ktorý dostal trest 5+DKZ. Troock spadol tvárou na hranu mantinelu a ostal ležať na ľadovej ploche, odkiaľ mu museli pomôcť spoluhráči. Následne zamieril do šatne, neskôr nabral smer Roosveltova nemocnica.

"Vždy je veľmi ťažké vidieť, keď váš najlepší strelec inkasuje takýto hit, ktorý ho pošle do sanitky. Pokazilo nám to radosť z výhry. Vyzeralo to zle. Sledoval som zápasy aj v predkole a myslím si, že rozhodcovia udelili veľa vyšších trestov. Verím, že liga tú situáciu videla a zodpovedne na ňu zareaguje," povedal po stretnutí hlavný tréner Banskej Bystrice Doug Shedden.

"Vôbec som to nevidel, pretože to bolo v rohu vedľa našej striedačky. Keď to tak rozhodcovia vyhodnotili, tak to faul asi bol, no určite tento zákrok považujem za zbytočný, pretože nemáme toľko hráčov, aby sme mohli prísť o ďalších. Uvidíme, aký bude verdikt ohľadom Nellisa a verím, že Troock bude v poriadku," vyjadril sa aj hosťujúci kouč Vlastimil Wojnar.

Keďže ide o play-off, tak k zraneniam sa nikto nechce bližšie vyjadrovať, ale podľa našich informácií má rodák z Edmontonu podozrenie na silný otras mozgu. Vo štvrtok hrať nebude. Klub pár hodín po stretnutí vydal krátke stanovisko: "Branden je našťastie už doma a jeho zdravotný stav bude priebežne posudzovaný. Zároveň sme podali podnet na prešetrenie zákroku."

Ešte predtým stihol autor 29 gólov počas základnej časti streliť víťazný presný zásah na 3:2. V závere domáci ustáli oslabenie a aj hru Spišskej Novej Vsi bez brankára.

Obetavý výkon predviedol v oslabeniach kapitán Michal Kabáč. Zablokoval viacero striel súpera a s bolesťami odchádzal z ľadu, čo ani na pozápasovom brífingu netajil: "O tom je play-off. Ak to nebolí, tak to nepríde. Aj tréner nám to prízvukoval, že ide o obetu. Za výhru sa vyplatila. Každý máme svoju rolu v tíme. Ja sa vždy snažím strely zblokovať, pokiaľ sa to dá," nechal sa počuť útočník: "Je celý dobitý, ale ukázal srdce leva," chválil Shedden.

Pod Urpínom to bol vyrovnaný hokej z oboch strán. O niečo viac striel predviedli Bystričania: "Tempo bolo vysoké. Spišská Nová Ves hrala dobre, to treba uznať, bolo to vyrovnané. Chvalabohu sme boli o jeden gól šťastnejší. Hostia majú dobré presilovky, presadili sa v nich dvakrát. Musíme si na to dať pozor a lepšie si ich pozrieť, aby sme to vedeli ubrániť a samozrejme potrebujeme vyprodukovať i menej faulov," doplnil Kabáč.

Do svätyne Banskej Bystrice sa po zranení vrátil Jakub Sedláček. Naposledy absolvoval polovicu zápasu 5. februára proti Slovanu: "Dlho som nechytal, bol to pre mňa ťažký zápas. Bolo to poznať od prvej minúty. Bojoval som sám so sebou. Cítil som to hlavne na fyzickej kondícii," priznal.

Inkasoval dvakrát, vždy v oslabení: "Pri prvom zásahu to Spišská dobre zohrala. Pri druhom sme to my odohrali veľmi zle systémovo. Musíme si to pozrieť na videu a zlepšiť sa už v ďalšom stretnutí. Presilovky sú najväčšia sila súpera," dodal Sedláček.