Učil sa od Fergusona, van Gaala i Mourinha. Carrick manažérom Middlesbrough

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Učil sa od Fergusona, van Gaala i Mourinha. Carrick manažérom Middlesbrough

Michael Carrick po zápase Ligy majstrov, v ktorom viedol Manchester United ako dočasný manažér.
Michael Carrick po zápase Ligy majstrov, v ktorom viedol Manchester United ako dočasný manažér.Profimedia
Middlesbrough vymenovalo bývalého hráča Manchestru United Michaela Carricka (41) za svojho nového manažéra, uviedol v pondelok celok anglickej Championship.

Carrick odišiel z Manchestru United v decembri minulého roka po tom, ako prevzal dočasné vedenie po prepustení nórskeho manažéra Ole Gunnara Solskjaera.

Pre úspešného defenzívneho záložníka pôjde o prvý trvalý angažmán na poste manažéra.

Štyridsaťjedenročný bývalý anglický reprezentant nahradil Chrisa Wildera, ktorý bol prepustený začiatkom októbra ešte v čase, keď sa tím nachádzal v spodnej trojke súťaže.

"Middlesbrough bol prvý profesionálny klub, za ktorý som hral ako deväťročný chlapec. Je to veľmi zvláštny pocit vrátiť sa sem ako hlavný tréner," uviedol Carrick.

"Sám som vyrastal na severovýchode Anglicka a plne si uvedomujem, čo futbal pre ľudí znamená. Je pre mňa skutočnou výsadou byť v tejto pozícii a cítiť všetku vášeň a nadšenie, ktoré máte pre futbal a pre Boro."

"Dám do toho všetko, aby som pomohol rozvíjať tím a naďalej posúvať klub dopredu a aby ste vy, fanúšikovia, boli na mňa hrdí. Už sa neviem dočkať momentu, keď začnem," zneli prvé slová Carricka.

Middlesbrough sa v Championship trápi. Po 16 zápasoch sa nachádza na 21. mieste tabuľky - jeden bod nad pásmom zostupu. V sobotu sa predstaví na pôde Prestonu.

Carrick vo svojej kariére absolvoval viac ako 700 klubových vystúpení. Pod vedením Sira Alexa Fergusona získal v United päť titulov v Premier League a jeden v Lige majstrov.