Udalosti Ligue 1: PSG znova stratilo všetky body, Štrasburgu prospieva zmena trénera

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Ligue 1: PSG znova stratilo všetky body, Štrasburgu prospieva zmena trénera

Udalosti Ligue 1: PSG znova stratilo všetky body, Štrasburgu prospieva zmena trénera
Udalosti Ligue 1: PSG znova stratilo všetky body, Štrasburgu prospieva zmena tréneraTASR
V 19. kole francúzskej Ligue 1 boli fanúšikovia svedkami predovšetkým defenzívneho futbalu.

Výnimku tvorili iba stretnutia Monaka, ktoré si poradilo s Ajacciom 7:1 a Lille uspelo proti Troyes 5:1. Druhýkrát v piatich zápasoch prekvapivo prehralo PSG. Zverenci trénera Christopha Galtiera tentoraz podľahli Rennes 0:1.

Štrasburg sa dvíha

Prvýkrát od začiatku októbra sa radovali fanúšikovia Štrasburgu. Ich tím porazil deviaty Olympique Lyon 2:1 a posunul sa s pätnástimi bodmi na šestnástu priečku tabuľky.

Na nej sa zatiaľ drží len o skóre, za sebou má dvojicu Brest a Ajaccio. Alsasanom sa podaril dobrý výsledok už v stredu, keď remizovali s Lens 2:2. Dobrú formu následne potvrdili v sobotu práve proti Lyonu. Navyše na jeho ihrisku.

Premiéru na lavičke si môže pochvaľovať nový tréner Mathieu Le Scornet. Prevzal mužstvo po Julienovi Stehapnovi, ktorého pre neuspokojivé výsledky vedenie klubu odvolalo. Nový impulz očividne prospel. Zo šiestich možných bodoch získal štyri.

Tímy víkendu: Lens a Rennes 

Prekvapivým víťazstom nad lídrom tabuľky PSG sa blyslo Rennes. Tím zo západu Francúzska porazil v Roazhon Parku favorita 1:0 a pripísal si deviatu domácu výhru v rade.

Hráči pod vedením trénera Bruna Génésia prekonali klubový rekord v počte domácich výhier za sebou. Rennes sa dokázalo proti kompaktnej parížskej obrane presadiť aj bez opôr Terriera a Bourigeauda. Vytúžený gól strelil v 65. minúte kapitán Hamari Traoré.

Ešte lepšiu bilanciu v domácom prostredí si drží Lens. Na štadióne Félixa Bollaerta zatiaľ neprehralo a má uctyhodnú bilanciu 10/10. Vďaka tridsiatim bodom z domácich zápasov je v tabuľke na dohľad prvému PSG. Aktuálne stráca iba tri body. Kouč Franck Haise takúto úžasnú sezónu ešte nezažil.

Pyrotechnika v Montpellier 

Prvýkrát v novom roku sa na štadiónoch Ligue 1 objavili aj dymovnice a prerušenie zápasu. Fanúšikovia Montpellieru vybalili svoju "šou" hneď na začiatku stretnutia. Aby bola zaistená bezpečnosť hráčov, tak sa duel prerušil a pokračovalo sa až po pätnástich minútach.

Otázkou zostáva, či chceli domáci priaznivci svojim fubalistom pomôcť, alebo skôr uškodiť. V druhom prípade sa im to podarilo na jednotku, pretože Nantes si po výhre 3:0 odviezlo všetky tri body.

Muž kola: Igor Tudor

V prebiehajúcej sezóne si skvele počína Marseille, ktoré vyhralo už šiestykrát v rade a s Lens sa bije o druhé miesto v tabuľke. Aktuálne zaostáva iba o dva body. Napriek tomu celok z juhu mieri ešte vyššie, rád by z trónu zosadil PSG.

Z 57 možných bodov ich Marseille získalo až 42. To sa v polovici sezóny určite dá považovať za skvelý výsledok. Tréner Igor Tudor, ktorý sa pri svojom októbrovom príchode nedočkal vrelého prijatia, tak musí cítiť istú mieru zadosťučinenia.

S trinástimi výhrami, tromi remízami a tromi prehrami má chorvátsky kormidelník v tejto fáze ročníka najlepšiu bilanciu v histórii klubu v rámci 21. storočia. O jeden bod predbehol Marcela Bielsu.

Gól kola: Andrei Girotto

Brazílčan Andrei Girotto vyslal tvrdú strelu z tridsiatich metrov do hornej časti brány. Išlo o zásah v trinástej minúte nadstaveného času prvého polčasu po nútenom prerušení hry.