Upamecano vynechá duel s Unionom, Mazraoui môže nastúpiť

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Upamecano vynechá duel s Unionom, Mazraoui môže nastúpiť

Upamecano si najbližší zápas pozrie len ako divák.
Upamecano si najbližší zápas pozrie len ako divák. Profimedia
Futbalistom Bayernu Mníchov bude v nedeľňajšom dôležitom bundesligovom zápase s Unionom Berlín chýbať stopér Dayot Upamecano (24). Vo štvrtok o tom definitívne rozhodol športový súd Nemeckého futbalového zväzu (DFB).

Francúz dostal po červenej karte za zákrok na Pleu v predchádzajúcom dueli s Borussiou Mönchengladbach dištanc na jeden zápas. Proti rozhodnutiu disciplinárnej komisie DFB sa odvolal, no neúspešne.

Verdikty rozhodcov môžu byť podľa Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) zrušené len v situácii, ak bol vylúčený nesprávny hráč, alebo sa na videozázname ukázalo, že v prípade odpískaného faulu nedošlo ku žiadnemu kontaktu. Tréner Julian Nagelsmann bude bez Upamecana nútený prekopať proti Unionu Berlín základnú líniu obrany.

Dobrou správou pre Mníchovčanov však je, že štartovať bude môcť krajný obranca Noussair Mazraoui. Marocký reprezentant bol mimo hry od decembra minulého roka po tom, ako sa na MS v Katare nakazil koronavírusom a prejavili sa uňho problémy so srdcom. Vo štvrtok sa vrátil do tréningového procesu v bavorskom veľkoklube.

Bayern aktuálne vedie bundeesligovú tabuľku len o skóre, spolu s Borussiou Dortmund a Unionom majú na konte zhodný počet 43 bodov.