Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Určite sa pohádame, rivalita nemá hranice, tvrdí Lintner pred exhibíciou legiend

Lintner si na akciu pozval veľké mená.
Lintner si na akciu pozval veľké mená.Tomikesz
Bývalý slovenský hokejový obranca Ľubomír Višňovský (47) absolvoval dôslednú prípravu na exhibičný zápas All Star Legendy 2024, v ktorom sa v nedeľu 11. februára stretne Tím východu proti Tímu západu. Kapitán "západniarov" schudol počas prípravy päť kilogramov a jeho oponentovi Ladislavovi Nagyovi (44) sa snívalo o prehre v košickej exhibícii.

Nagy k spomínanej predstave uviedol: "Viem, že niečo také by sa mohlo stať iba vo sne." Líder východniarov sa vzápätí iba pousmial: "Keď som sa zobudil, spadol mi kameň zo srdca." Exhibícia v Košiciach nadviaže na obdobnú akciu z roku 2023, ktorá sa konala v Banskej Bystrici. Pod organizačnou taktovkou bývalého obrancu Richarda Lintnera sa opäť predstavia dva tímy zložené z bývalých slovenských reprezentantov. Vôbec prvýkrát pôjde o duel, v ktorom sa postaví východ proti západu.

"Rivalita východu a západu nemá hranice, preto médiám odporúčam absolvovať rozhovory s hráčmi pred a počas exhibície. Som si totiž istý, že po záverečnom klaksóne nebude polovici účastníkov vôbec do reči," poznamenal Lintner.

Napriek tomu, že pôjde o hokejovú exhibíciu s prvoradým cieľom zabaviť divákov, viacerí hráči hovorili o neskrývanom boji. "Snáď sa po zápase dokážeme aspoň pozdraviť," uviedol bývalý obranca Ivan Majeský, ktorý nad Lintnerovou pozvánkou neváhal: "Bol som už na viacerých podobných akciách a aj vlani v Banskej Bystrici som si to užil. Rád som znovu prijal pozvanie na takýto zápas."

Steel Aréna privíta ostrieľaných protagonistov.
Steel Aréna privíta ostrieľaných protagonistov.Citronáda Rišova Show

Organizátori v sobotu predstavili dresy, v ktorých aktéri nastúpia. "Môžem prehlásiť, že počas exhibície síce nastúpia legendy v hokejovo netradičných, no jednoznačne najkrajších dresoch. Inšpirovali sme sa klubovým dresom Lionela Messiho. Na druhej strane sme zasa využili belasú farbu. Myslím, že sa budú všetkým páčiť," vravel Lintner a pokračoval: "Je jasné, že niekto zvíťazí a niekto prehrá. V našom prípade je to vždy tak, že sa potom pohádame. Teraz pred zápasom je ešte dobrá nálada, no v nedeľu to už bude úplne inak."

Téma dresov medzi hráčmi zarezonovala, kapitán Tímu západ bol so svojím spokojný. "Rišo mi to dal do belasého tak, ako som chcel," priznal Višňovský. Lintner uviedol, že dresy z košickej exhibície považuje za najkrajšie, aké kedy boli v takýchto zápasoch. Jedným z ťahúňov západu bude aj Žigmund Pálffy. "Na takéto zápasy som pripravený neustále, nič ma nemôže prekvapiť. Neviem však, či budem hviezda, keďže nebudem hrať vo svojom výstroji. Dúfam, že príde čo najviac divákov, snáď bude plná hala," poznamenal.

Na súpiskách oboch tímov nastalo niekoľko zmien, ich definitívna podoba bude známa až v deň zápasu. Lintnerovi sa napokon nepodarilo zlanáriť Petra Bondru, ktorý má neodkladné povinnosti v zámorí. "Strávili sme spolu týždeň a rozprávali sme sa o možnosti prísť na túto akciu. Je však pracovne veľmi vyťažený a nejaké plány mal aj s rodinou. Dohodli sme sa, že akceptujem jeho ospravedlnenie a zároveň mi dal ruku na to, že na ďalšej takejto exhibícii už nebude chýbať," prezradil.

Košice sa môžu tešiť na známe tváre.
Košice sa môžu tešiť na známe tváre.Citronáda Rišova Show / Tomikesz

K aktérom exhibície sa zaradí aj Vincent Lukáč, ktorý vhodí úvodné buly. V bránkach diváci uvidia Jána Lašáka, Karola Križana či Petra Hamerlíka a rivalita vznikne aj medzi trénermi, keďže svoje tímy proti sebe povedú Marián Hossa a jeho otec František.

"Museli sme reagovať na zdravotné problémy niektorých z pôvodnej nominácie. Tím východu povedie v pozícii trénera František Hossa. Na striedačke Tímu západu budú Marián Hossa a Marián Gáborík, ktorí budú mať zdvojené funkcie," prezradil Lintner. Najlepší hráč duelu získa prestížne ocenenie MVP. "Môj favorit je Žigo Pálffy. Je v kondícii, chodí behávať, to nerobil ani počas kariéry," skonštatoval Lintner.