Uruguaj porazil Ghanu, ale končí v skupine

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Uruguaj porazil Ghanu, ale končí v skupine
Aktualizované
Uruguaj porazil Ghanu, ale končí v skupine
Uruguaj porazil Ghanu, ale končí v skupineStatsperform/TASR
Futbalisti Uruguaja vyhrali proti Ghane 2:0, ale končia na treťom mieste základnej skupiny H. Z druhej priečky postupuje na ich úkor Južná Kórea.

Ghana - Uruguaj 0:2 (0:2)

Gól: 26., 32. de Arrascaeta

ŽK: Sulemana, Djiku - Núñez, Suárez, Coates

Ghana: Ati-Zigi – Seidu, Amartey, Salisu, Rahman – Partey, Samed (72. Kyereh) – Kudus (90+8. Issahaku), A. Ayew (46. Bukari), J. Ayew (46. Sulemana) – I. Williams (72. Semenyo)

Uruguaj: Rochet – Varela, J. Giménez, Coates, Olivera – Pellistri (66. de la Cruz), Valverde, Bentancur (34. Vecino), De Arrascaeta (80. Canobbio) – Suárez (66. Cavani), Ňúñez (80. M. Gómez)

Po štvrťhodine hry poslal nebezpečnú strelu Jordan Ayew, ktorú brankár Sergio Rochet vyrazil pred seba a v snahe o následný zákrok zapríčinil penaltu. Tú ale nedokázal André Ayew premeniť, pretože zakončil dosť zle. Uruguajský gólman vystihol stranu a uspel.

V 23. minúte tak mohol poslať do vedenia juhoamerický tím útočník Darwin Núñez. Prehodil brankára Ati-Zigiho a takmer istému gólu zamedzil skvelý odkop Salisuho na čiare.

Čo sa nepodarilo zakončovateľovi Liverpoolu dokázal jeho spoluhráč Giorgian de Arrascaeta. Najskôr strelu Luisa Suáreza vyrazil Ati-Zigi a šikovný záložník ju hlavou nasmeroval do siete - 0:1. O šesť minút neskôr veľmi pekným volejom z päťky po presnej prihrávke zvyšoval - 0:2.

Giorgian de Arrascaeta síce strelil dva góly, ale končí sklamaný.
Giorgian de Arrascaeta síce strelil dva góly, ale končí sklamaný.Statsperform/TASR

V druhom polčase sme veľa šancí nevideli. Ojedinelú lepšiu strelu poslal tesne vedľa bránky Facundo Pellistri a pokus, ktorý vyslal z diaľky Federico Valverde zlikvidoval Ati-Zigi. Nevzdala sa ani Ghana, svoje šance ale zahodili Semenyo aj Kudus.

V druhom stretnutí vyhrala Južná Kórea neskorým gólom nad Portugalskom 2:1, čo znamenalo, že napriek výhre Uruguaja by išiel ďalej ázijský tím. "Urus" preto potrebovali streliť tretí gól. To sa nestalo po aktivite Cavaniho, ktorý si po zákroku súpera zbytočne pýtal penaltu. Maxi Gómez mieril z diaľky k žrdi, výborne zasiahol Ati-Zigi.

Šance mali v nadstavení aj hráči Ghany. Rochet podržal tím pri tvrdom pokuse Bukariho. Tretí gól nepadol, a tak Uruguaj skončil na treťom mieste s rovnakým ziskom štyroch bodov ako druhá Južná Kórea.

Po záverečnom hvizde sa hráči z krajiny dvojnásobných majstrov sveta rozbehli za hlavným rozhodcom a výrazne protestovali, že nebola odpískaná penalta po zákroku na Cavaniho. Na konečnom výsledku to nič nezmenilo.