V Alpine trpel a dával to najavo. Alonso sa teší na novú kapitolu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V Alpine trpel a dával to najavo. Alonso sa teší na novú kapitolu

V Alpine trpel a dával to najavo. Alonso sa teší na novú kapitolu
V Alpine trpel a dával to najavo. Alonso sa teší na novú kapitoluProfimedia
Španiel Fernando Alonso (41) prežil neúspešný koniec svojho pôsobenia vo francúzskom tíme F1 Alpine, keď nedokončil nedeľňajšiu Veľkú cenu Abú Zabí.

Alonso, ktorý sa do Formuly 1 vrátil v roku 2021 s tímom z Enstone, nahradí v budúcom roku v Aston Martine končiaceho Sebastiana Vettela.

Skúsený matador veril, že sa rozlúči s dobrým výsledkom, ale odstúpenie v 27. kole pretekov všetko zmarilo.

Alpine si aj tak zabezpečil štvrté miesto v poradí konštruktérov pred McLarenom. Na druhej strane to bolo už šieste Alonsovo odstúpenie v skončenom ročníku.

"Určite som sklamaný," povedal 41-ročný pilot, ktorý po poruche minulý mesiac v Mexiku vyjadril frustráciu z problémov so spoľahlivosťou.

"Milióny ľudí sú sklamané. Je to tak, bola to veľmi nešťastná sezóna... Nie nešťastná. Myslím si, že sme neboli pripravení z hľadiska spoľahlivosti," dodal Alonso.

Poukázal na poruchy auta, ktoré sa nepočítali ako odstúpenie, keďže sa stali v kvalifikácii alebo napríklad v šprintových pretekoch v Rakúsku. Vtedy jeho auto nemohlo odštartovať pre problémy s elektrinou.

"Je trochu smutné skončiť takto, ale tak to je," pokýval plecami.

Príchodom do Aston Martin sa Alonso spája so stajňou, ktorá tento rok skončila v celkovom hodnotení na siedmom mieste z desiatich.

Už v utorok sa počas posezónnych testov posadí do auta. Vyjadril nádej, že smolu, ktorá ho postihla v tejto sezóne, vynahradia v budúcom roku lepšie podmienky.

"Najlepšie na tomto dni je to, že som o jeden deň bližšie k novému tímu. V pondelok začneme s novým projektom a stretnutiami. V utorok to bude testovanie auta. Dúfam, že nás čaká dobrá kapitola a že všetku smolu tohto roka snáď vykompenzuje rok budúci," uzavrel Alonso.