V šlágri víťazov MOL Ligy Michalovčanky nestačili na hostky z Mostu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V šlágri víťazov MOL Ligy Michalovčanky nestačili na hostky z Mostu

Iryna Kompaniiecová dala Mostu sedem gólov.
Iryna Kompaniiecová dala Mostu sedem gólov.Profimedia
Akoby symbolicky ukončili rok 2022 v hádzanárskej MOL Lige žien dohrávkou 11. kola tímy, ktoré vyhrali súťaž nepretržite od ročníka 2012/2013. Iuventa Michalovce hostila DHK Baník Most.

Úvodné minúty priniesli strelecký súboj hosťujúcej Charlotty Cholevovej a domácej Aleny Dvorščákovej. Most sa ujal vedenia, prvý raz odskočil na dvojgólové manko v 10. minúte. Vtedy sa ale Michalovčanky vzchopili a šnúrou štyroch trief otočili zo 4:6 na 8:6. 

Celok zo Zemplína prečkal bez väčšej ujmy vylúčenie Klučkovej, brankárka Almeidová predviedla tri výborné zákroky v úvodnej dvadsaťminútovke. Netrvalo to dlho a Most nielen vyrovnal, ale viedol o tri góly 13:10.

Dvorščáková nedala štvrtú "sedmičku", Češky zvýšili náskok o ďalší zásah. O polčasovú výhru 17:12 sa podpísala aj gólmanka Dominika Müllnerová, no predovšetkým sedemgólová Cholevová.

Po prestávke Iuventa počas dvojminútovej presilovky skórovala iba raz, pričom dvakrát inkasovala. Baník mal k dobru už deväť gólov v 39. minúte.

Slovenky tromi trojgólovými sériami znížili manko na 22:24, do konca zostávalo jedenásť minút. Hostky sa vrátili sa ku komfortnejšiemu náskoku 27:23, ten dlho nevydržal. Martina Popovcová v čase 56:51 strelila kontaktný gól na 26:27.

Z drámy to bolo, žiaľ, pre domáce hráčky všetko. Most v závere dôrazným bránením odmietol remízu a zvíťazil v Michalovciach 30:27. V tabuľke zaostáva s 19 bodmi z druhého miesta už iba o bod za vedúcou Šaľou, východniarky zostávajú piate s 12 bodmi.

MOL Liga, 11. kolo:

Iuventa Michalovce - DHK Baník Most 27:30 (12:17)

Zostava a góly Michaloviec: Mendes de Almeidová, Jablonská-Bobalová – Dvorščáková 6, Dmytrenková, Popovcová 3, Soskydová, Lukáčová, Kohučová 3, Borysevyčová, Wollingerová 3, Kompajinecová 7/2, Kolovská 1, Klučková 2, Krivokapičová 2

Zostava a góly Mostu: Janssenová, Müllnerová – Holanová 4, Stříšková 5, Andrýsková 4, Šutranová 1, A. Pokorná, Mikulčík 3, Řádová, Cholevová 9/1, Eksteinová 3, Šponéová, Somionková 1

Sedemmetrové hody: 6/5 – 1/1. Vylúčenia: 1:3. Červené karty: Kolovská – Cholevová.