V taktickom boji si Anglicko rozdelilo s USA bod

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V taktickom boji si Anglicko rozdelilo s USA bod

Aktualizované
Najväčšie šance v drese Anglicka mal v úvode a v samom závere Kane.
Najväčšie šance v drese Anglicka mal v úvode a v samom závere Kane.Profimedia
Angličania si v prvom stretnutí poradili celkom jasne s Iránom výsledkom 6:2. Naopak, Američania po dobrom výkone remizovali s Walesom 1:1. Ich vzájomný súboj ale góly nepriniesol. Obaja si delia bod za bezgólovú remízu.

Anglicko - USA 0:0 (0:0)

Lepšie vstúpili do zápasu futbalisti Anglicka, ktorí sa v siedmej minúte dostali do prvej gólovej príležitosti. Saka poslal z pravého krídla prudkú prihrávku pred bránu, ktorou našiel Kanea zakončujúceho z prvej. Dôležitým zákrokom sa blysol brániaci Zimmerman a zablokoval strelu na roh.

USA sa v úvodnej pätnásťminútovke bránilo a odolávalo útočným vlnám Albionu. V sedemnástej minúte sa vymanili spod tlaku a cez Pulisica prvýkrát zaútočili. Po jeho centri mieril Weah hlavou vedľa ľavej žrde Pickfordovej brány.

Oveľa nebezpečnejšie pálil v 26. minúte z jedenástich metrov nad bránu McKennie, ktorému ponúkol príležitosť centrujúci Weah. O sedem minút na to potiahol akciu McKennie. Našiel Musaha a ten prihral Pulisicovi. Z hranice šestnástky pálil ľavačkou do brvna anglickej brány.

Američania si vypracovali ďalšiu možnosť v 43. minúte. Len tesne míňal pravú žrď hlavou Pulisic. Angličania po úvodnej dvadsaťminútovke stratili tempo, čo hráči USA veľmi dobre využívali.

V samom závere prvého dejstva sa Albion predsa len ozval. Po osi ShawSterling pálil do priestoru troch žrdí Mount, no Turner jeho prudkú strelu vyrazil na rohový kop. Oba celky odchádzali do kabín za bezgólového stavu.

Po zmene strán sa pokračovalo v tempe, ale gólových príležitostí sa rodilo čoraz menej. V úvodných minútach mali hráči USA k dispozícii viacero rohových kopov, pri ktorých dominoval anglicky stopér Maguire.

Tréner Southgate v priebehu urobil viacero zmien, najmä do ofenzívy, ale Rashford či Grealish nenašli recept na defenzívu Ameriky. Tú takmer prelomil v nadstavenom čase po štandardke hlavičkou Kane, no mieril tesne vedľa. V zápase gól nepadol.