Varga a Prapavessis skončili v Nitre, Ennis opúšťa NHL

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Varga a Prapavessis skončili v Nitre, Ennis opúšťa NHL

Varga a Prapavessis skončili v Nitre, Ennis opúšťa NHL
Varga a Prapavessis skončili v Nitre, Ennis opúšťa NHLTASR
HK Nitra ukončil spoluprácu s útočníkom Róbertom Vargom (27) a obrancom Michaelom Prapavessisom (26).

Varga odohral v Nitre 79 zápasov, v ktorých zaznamenal 44 kanadských bodov (24+20). V minulosti hrával za viaceré slovenské kluby vrátane Martina, Nových Zámkov, Bratislavy Capitals či Banskej Bystrice.

Kanadský obranca Prapavessis po letnom príchode pre zdravotné problémy za Nitru nenastúpil ani raz. Pre bývalú voľbu Dallasu Stars zo štvrtého kola draftu 2014 malo ísť po pôsobeniach v NCAA, ECHL a AHL o prvé európske pôsobisko.

"Robovi ďakujeme za služby, ktoré odviedol v drese nášho klubu a želáme mu všetko dobré v ďalšom priebehu kariéry. Rozlúčiť sme sa museli aj s Prapavessisom, ktorého od začiatku angažmánu trápilo zranenie a do súťažného kolotoča nezasiahol. Touto cestou mu prajeme skoré uzdravenie," uvádza sa na klubovej stránke "corgoňov".

Skúsený fínsky útočník Niclas Lucenius bude nastupovať za rakúsky EHC Lustenau v nadnárodnej AlpsHL. Bývalý hráč HC ´05 Banská Bystrica má v zbierke fínsky titul či striebro z MSJ. Nastupoval za viaceré kluby v rodnej krajine, Nemecku, Švajčiarsku a lotyšskom Diname Riga.

Do švajčiarskeho klubu SC Bern zamieril kanadský útočník Tyler Ennis, ktorý opúšťa NHL, kde za Buffalo Sabres, Minnesotu Wild, Toronto Maple Leafs, Edmonton Oilers a naposledy Ottawu Senators odohral 724 zápasov s bilanciou 148 gólov a 210 asistencií.

33-ročný hokejista vyhral s Kanadou zlato ma juniorskom aj seniorskom šampionáte. Vo Švajčiarsku už nastupoval v sezóne 2012/13 počas lock-outu profiligy. Deväť stretnutí absolvoval za SCL Tigers.