Verstappen sa môže tešiť, VC Holandska ostáva vo svete F1 ďalšie dva roky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Verstappen sa môže tešiť, VC Holandska ostáva vo svete F1 ďalšie dva roky

Holandskí fanúšikovia vedia vytvoriť skvelú kulisu.
Holandskí fanúšikovia vedia vytvoriť skvelú kulisu.Profimedia
Súčasťou kalendára F1 aj naďalej zostane Veľká cena Holandska v Zandvoorte, ktorá je domácim podujatím Maxa Verstappena (25). Formula 1 vo štvrtok oznámila predĺženie zmluvy až do roku 2025.

Seriál sa na prímorský okruh vrátil v roku 2021 na základe pôvodnej trojročnej zmluvy, ale Verstappenova obrovská miestna popularita spôsobila, že podujatie je neustále vopred vypredané. Dvadsaťpäťročný jazdec Red Bullu sa tento rok stal dvojnásobným majstrom sveta a pred domácim publikom zvíťazil v rokoch 2021 a 2022.

Budúci rok sa na štartovom rošte objavia dvaja holandskí jazdci, pričom nováčik Nyck de Vries bude debutovať za tím AlphaTauri, ktorý vlastní Red Bull. "Veľká cena Holandska sa v kalendári rýchlo etablovala ako obľúbená udalosť, ktorá každoročne prináša neuveriteľnú energiu a skvelý zážitok pre fanúšikov," uviedol vo vyhlásení šéf Formuly 1 Stefano Domenicali.

"Vypredané podujatia za posledné dva roky zdvihli latku z hľadiska organizácie, zábavy a udržateľnosti a my sme radi, že môžeme predĺžiť našu spoluprácu s nimi. Po organizovaní pretekov F1 je obrovský dopyt, ktorý je dôkazom toho, čo tím urobil pre upevnenie Zandvoortu v kalendári až do roku 2025, a my sa už nevieme dočkať návratu budúce leto," dodal Talian.

Vstupenky na preteky 27. augusta 2023 sú už vypredané. Snahy holandskej Grand Prix o udržateľnosť znamenajú, že 99 % držiteľov všeobecných vstupeniek sa na okruh dostane verejnou dopravou, na bicykli alebo pešo.

"Je jedinečné, že sme v kalendári so svetovými mestami ako Las Vegas, Monako a Sao Paulo," povedal športový riaditeľ holandskej Grand Prix Jan Lammers.

"Potrebujeme a chceme pripraviť podujatie F1 ako z budúcnosti. Nemusí byť nevyhnutne väčšie, ale lepšie, pútavejšie, inovatívnejšie, udržateľnejšie a inkluzívnejšie," uzavrel šéf tamojšej Veľkej ceny.