Virgil van Dijk priznal slabšiu výkonnosť: Veľmi dobre viem, keď robím chyby

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Virgil van Dijk priznal slabšiu výkonnosť: Veľmi dobre viem, keď robím chyby

Aktualizované
Holanďan si je vedomý, že mal už aj lepšiu formu.
Holanďan si je vedomý, že mal už aj lepšiu formu.Profimedia
Holandský obranca Virgil van Dijk (31) priznal osobne nepodarený začiatok sezóny v Liverpoole. Takisto sa vyjadril, že ako kapitán klubu aj svojej krajiny cíti veľkú zodpovednosť.

Van Dijk však naznačil, že sa mu podarilo zmeniť situáciu, najmä po presvedčivom výkone, ktorý Holanďania predviedli vo štvrtok vo Varšave proti Poľsku, kde si víťazstvom 2:0 zabezpečili prvé miesto v skupine Ligy národov a účasť v budúcoročnom finále.

Výkony holandského stopéra a Liverpoolu v tejto sezóne zaostali za očakávaniami, čo priznal aj novinárom: "Viem, že na začiatku sezóny som si mohol počínať lepšie. Nie som v tomto smere naivný. Veľmi dobre viem, keď robím chyby."

Povedal, že vzhľadom na úlohu vodcu to znamená ešte intenzívnejšie zameranie pozornosti na jeho výkony, najmä keď hrá zle. "Viem tiež, že som jedným z dôležitých hráčov v klube a, samozrejme, aj tu v reprezentácii. Cítim tú zodpovednosť," poznamenal.

Tridsaťjedenročný futbalista však uviedol, že je spokojný s tým, ako sa vyrovnal s poklesom formy a s tým spojenými výzvami. „Z psychického hľadiska je to výzva. Cítite veľký tlak na svoju hlavu. Veľa ľudí na to tiež zabúda, nie je to ľahké."

"Všetci sa snažíme ukázať to najlepšie, čo v nás je, a ak v mojom prípade patríte k oporám klubu, potom sa vám dostáva kritiky, ktorú si zaslúžite. Musíte sa s tým vyrovnať a to nie je vždy jednoduché. Ja som to však zvládol v pohode," priblížil dané okolnosti.

Van Dijk má pocit, že Liverpool sa zlepšil, hoci v Premier League má už deväťbodovú stratu na lídra z Arsenalu a z úvodných šiestich zápasov vyhral iba dva. "Dobre sme sa porozprávali, najmä v týždni pred zápasom proti Ajaxu Amsterdam. To však neznamená, že sa to nemôže zopakovať. Je však dôležité, a vidím to aj pri národnom tíme, aby sa všetci sústredili rovnakým smerom. To je základ úspechu," uzavrel.