Vo forme hrajúci Dybala ťahá Rím, Strelec iba na lavičke, Juventus s remízou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vo forme hrajúci Dybala ťahá Rím, Strelec iba na lavičke, Juventus s remízou

Aktualizované
Vo forme hrajúci Dybala ťahá Rím, Strelec iba na lavičke, Juventus s remízou
Vo forme hrajúci Dybala ťahá Rím, Strelec iba na lavičke, Juventus s remízouProfimedia
Talianskej Serie A pokračuje v nedeľu 19. kolo štyrmi zápasmi.

Sampdoria Janov - Udinese Calcio 0:1 (0:0)

Gól: 89. Ehizibue

Najväčšie šance prvého polčasu boli prehajdákané už v úvodnej desaťminútovke. Prv Manolo Gabbiadini ľavačkou nechal vyniknúť Marca Silvestriho a potom mal možnosť Filip Djuričič, ktorý obdržal pas od Lérisa. Išiel sám na brankára, zakončenie šlo o dvadsať centimetrov vedľa pravej žrde. 

Aj po zmene strán hrozila ako prvá Sampdoria. Ronaldo Vieira dostal loptu ideálne proti nohe, ale ani on netrafil priestor troch žrdí. Tentoraz šla lopta nad brvno. Udinese sa prebralo v záverečnej dvadsaťminútovke, čo stačilo na tri body.

Kapitán Rodrigo Becão síce po štandardke hlavičkoval nad, ale bol to Kingsley Ehizibue krátko pred nadstaveným časom, ktorý z hranice ofsajdu umiestnil loptu do siete pravou nohou.

Udinese zvíťazilo v lige prvý raz od 3. októbra 2022, vtedy porazilo Veronu. Negatívna séria desiatich duelov je na konci. Sampdoria, naopak, pokračuje na vlne porážok, ktorá sa natiahla na tri stretnutia.

AC Monza - U.S. Sassuolo Calcio 1:1 (0:1)

Góly: 60. Caprari – 13. Ferrari

Otvárací zásah prišiel po rohovom kope. Traoré odcentroval na prednú žrď, loptu minuli traja hráči, až sa dostala k Gian Marcovi Ferrarimu. Koncovka zo štyroch metrov bola dostatočne razantná, aby z nej bol gól. Do prestávky to mohlo byť 0:2, hosťom chýbalo trochu šťastia. Armand Lauriente totiž z prvej mieril iba do brvna.

Bič plieskal na druhom konci, hoci až po prestávke. Gianluca Caprari sa zmocnil lopty vo vnútri šestnástky a zo štrnástich metrov vyslal technickú strelu, ktorá skončila pri ľavej tyči. Keď v stopercentných šanciach zlyhal dvakrát Berardi a po ňom domáci Gytkjaer, bolo jasné, že sa body budú deliť.

Sassuolo nevyhralo ôsme stretnutie v rade, naposledy sa tešilo 24. októbra minulého roka. Monza na opačnej strane naťahuje edíciu bez prehry na číslo päť.

Spezia Calcio – AS Rím 0:2 (0:1)

Góly: 45. El Shaarawy, 49. Abraham

Zverenci Josého Mourinha ťahajú šnúru siedmich duelov bez prehry naprieč všetkými súťažami. Z Kataru sa vo výbornej forme vrátil Paulo Dybala. V minulom kole zariadil dvomi gólmi tri body, v aktuálnom ich vymenil za dve gólové prihrávky. V trinástich zápasoch sa podieľal na jedenástich zásahoch. V samom závere prvého dejstva zakončoval rýchly protiútok El Shaarawy. V úvode toho druhého mieril presne Abraham

Juventus Turín – Atalanta Bergamo 3:3 (2:1)

Góly: 25. Di Maria (z 11m), 34. Milik, 65. Danilo – 4. a 53. Lookman, 46. Maehle

"Stará dáma" vstúpila do súboja bez odpočítaných 15 bodov, čo ju odsunulo na desiatu priečku. V súboji s Atalantou nezačala vôbec dobre, krátko po štarte prekonal neistého Szczesneho hosťujúci Lookman. Dvadsaťpäťročný futbalista sa blysol dvomi gólmi a jednou asistenciou.

Ale po polhodine hry domáci skóre otočili. No krátko po návrate z kabíny bolo opäť vyrovnané. Preťahovanie o vedenie pokračovalo aj v druhom dejstve, nakoniec sa obaja rozišli zmierlivo. V drese Juventusu prežil vydarený súboj Ángel Di María, okrem premenenej penalty asistoval na gól Danilovi

Tabuľka Serie A