Cieľom Sloveniek na ME vo volejbale bude postup. Mašek: Skupina je hrateľná

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Cieľom Sloveniek na ME vo volejbale bude postup. Mašek: Skupina je hrateľná
Slovenky začnú volejbalové ME proti Fínsku.
Slovenky začnú volejbalové ME proti Fínsku.TASR
Slovenské volejbalové reprezentantky vo štvrtok 17. augusta odštartujú svoje účinkovanie na tretích majstrovstvách Európy za sebou. Hlavný tréner Michal Mašek (40) vníma úvodný súboj s Fínskom za kľúčový v boji o postup. Ďalej bude jeho výber čeliť Holandsku, Španielsku, Francúzsku a domácemu Estónsku. Kouč označil skupinu D za hrateľnú.

Slovenky sa zúčastnia na ME šiestykrát v ére samostatnosti. Zo základnej skupiny postúpili doposiaľ raz – pred štyrmi rokmi vypadli v osemfinále na domácej palubovke s Talianskom (0:3). Tento rok je ich cieľom postup zo skupiny.

"Vnímame to ako vyvrcholenie našej dvojročnej práce. Nemôžeme mať nízke očakávania, pretože máme svoju kvalitu, ktorej veríme. Máme skupinu, ktorá je pre nás papierovo hrateľná. Nemáme tam dva extra silné tímy ako napríklad Srbsko. Očakávam od družstva, že ukážeme to najlepšie, čo vieme a pôjdeme za jasným cieľom," uviedol kormidelník pred štartom družstva na šampionáte.

Slovenský výber má za sebou prípravu, v závere ktorej odohrali dve stretnutia na palubovke Belgicka. V prvom Slovenky podľahli domácim 1:3, no v generálke na ME presvedčivo zvíťazili a vyhrali aj dodatkový štvrtý set. V otváracom dueli na turnaji ich čaká dôležitý zápas proti Fínsku, cez ktoré by mal viesť prípadný postup do ďalšej fázy. Uvedomuje si to aj slovenský kouč:

"Bude to pre nás kľúčový zápas. Musíme do neho ísť v dobrom nastavení, bez nervozity tak, aby sme ho zvládli."

Program Sloveniek na ME
Program Sloveniek na MEInstagram/@slovakvolleyball

Postup do osemfinále ME si zabezpečia štyri najlepšie tímy zo 6-členných skupín. Slovenky sa v prípade postupu presunú na duel vyraďovacej fázy do talianskej Florencie. Finále šampionátu je na programe v nedeľu 3. septembra v Bruseli.

Slovenské reprezentantky sa už zoznámili s prostredím v Tallinne a majú za sebou úvodnú tréningovú jednotku. Mašek nominoval na záverečný turnaj aj liberku Michaelu Pállovú, ktorá sa vyliečila z minulotýždňového zranenia.

Nominácia SR na ME:

Nahrávačky: Barbora Koseková (Rapid Bukurešť/Rum.), Lenka Ovečková (Chemik Police/Poľ.)

Smečiarky: Karin Palgutová (Paris St. Cloud/Fr.), Mária Žernovič (Sm´Aesch Pfeffingen/Švaj.), Karolína Fričová (Vasas Budapešť/Maď.), Zuzana Šepeľová (Capital at work BÁO Tchalou Volley/Belg.)

Blokárky: Michaela Abrhámová (Saint-Raphaël Var Volley Ball/Fr.), Nina Herelová (VC Wiesbaden/Nem.), Tereza Hrušecká (VK KP Brno/ČR), Katarína Körmendyová (VK KP Brno/ČR)

Univerzálky: Karin Šunderlíková (VK Prostějov/ČR), Diana Návratová (VKP Bratislava)

Liberky: Michaela Pállová (VK Prostějov/ČR), Ema Magdinová (VK Slávia EU Bratislava)