Po oddychu čaká Slovenky osemfinále ME. Mašek: V danú hodinu dáme do hry všetko

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Po oddychu čaká Slovenky osemfinále ME. Mašek: V danú hodinu dáme do hry všetko
Slovenky si pochvaľovali oddych.
Slovenky si pochvaľovali oddych.Profimedia
Slovenské volejbalové reprezentantky sa vo štvrtok presunuli z estónskeho Tallinnu do Florencie. V nedeľu 27. augusta o 21:00 čaká družstvo Michala Mašeka (40) osemfinálový súboj s Bulharskom. Po príchode nasledovalo voľno od volejbalových povinností, no následne odštartovali prípravu na vyraďovaciu fázu.

Slovenky v skupine zdolali okrem Estónska aj Fínsko a Španielsko. Za kratší koniec ťahali proti najväčším favoritkám skupiny Holanďankám a takisto aj proti Francúzkam.

"Základnú skupinu sme zakončili presne tak, ako sme si predstavovali. Prakticky sme mali postup po troch zápasoch istý. Duely, v ktorých sme si stanovili za cieľ víťazstvo, sme zvládli," zhodnotil pre svf.sk hlavný kouč a vysvetlil:

"Na úroveň Holandska a Francúzska ešte nemáme parametrovo, skúsenosťami a ani možnosťami. Títo súperi sú jednoducho ďalej. Reálne najlepší scenár, ktorý sme mohli dosiahnuť, sme aj naplnili."

Na stredu naordinoval lodivod úplné voľno a oddych od volejbalových povinností. Hráčky tak iba čakali na meno svojho osemfinálového súpera, ktorým bude Bulharsko. "Voľno sme potrebovali ako soľ. Mali sme najťažší program zo všetkých tímov v našej skupine, keď sme ako jediní odohrali päť zápasov v priebehu šiestich dní, čo je poriadne náročná porcia," vravel Mašek.

Bulharky obsadili vo svojej skupine druhú priečku, ktorú im zabezpečila až výhra v poslednom súboji proti Švajčiarsku. Rebríčkovo sú síce nad Slovenskom, ale nejde o nezdolateľného súpera.

"Budeme musieť hrať na hranici našich možností. V daný deň aj hodinu dáme do hry všetko. Bulharky sú výborný tím, majú omladené družstvo a dlhodobo dokazujú svoju úroveň. V dueli sú favoritkami, ale pokiaľ sa na ne dobre pripravíme a dáme do toho maximum, máme šancu uspieť," dodal slovenský kormidelník.

Do vyraďovacej fázy postúpili Slovenky druhýkrát v ére samostatnosti, v roku 2019 si vybojovali postup na domácej palubovke a v osemfinále podľahli Taliansku 0:3.