Vrba končí v Baníku Ostrava, strieda ho bývalý tréner slovenskej reprezentácie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vrba končí v Baníku Ostrava, strieda ho bývalý tréner slovenskej reprezentácie

Ostrava nazbierala iba 11 bodov.
Ostrava nazbierala iba 11 bodov.Profimedia
Pavel Hapal (58) sa stal novým trénerom futbalistov Baníka Ostrava. Bývalý kouč slovenskej reprezentácie nahradil vo funkcii Pavla Vrbu (58), ktorý sa po nevydarenom štarte do novej sezóny dohodol s vedením klubu na ukončení spolupráce.

Pre Hapala pôjde o prvý trénerský angažmán od októbra 2020, keď skončil pri kormidle slovenského národného tímu. Vedenie Slovenského futbalového zväzu ho odvolalo po domácej prehre s Izraelom v Lige národov mesiac pred finále baráže o postup na EUR0 2020 na pôde Severného Írska.

Hapalov nástupca Štefan Tarkovič postúpil s mužstvom na kontinentálny šampionát, kde však Slováci nepostúpili zo základnej skupiny.

Baník figuruje v tabuľke českej ligy až na štrnástej priečke. V jedenástich zápasoch nazbieral rovnaký počet bodov. Na konte má iba dve víťazstvá, uplynulú nedeľu remizoval na ihrisku Liberca.

"Baník je v mojich očiach veľkoklub, ktorý má neskutočnú fanúšikovskú základňu. Už som tú krásnu atmosféru kedysi zažil ešte na starých Bazaloch. Naším krátkodobým cieľom je teraz oživiť mužstvo a získavať body, aby sa Baník dostal v tabuľke na vyššie poschodia," uviedol pre portál idnes.cz Hapal, ktorý sa dohodol na dvojročnej zmluve.