Výhra po 11-gólovej prestrelke. Slovenskí juniori na Turnaji 5 krajín zdolali Švajčiarov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Výhra po 11-gólovej prestrelke. Slovenskí juniori na Turnaji 5 krajín zdolali Švajčiarov

Po triumfe čaká mladíkov domáci výber.
Po triumfe čaká mladíkov domáci výber.Profimedia
Slovenskí hokejisti do 20 rokov zaknihovali na Turnaji piatich krajín v českom Chomutove prvé víťazstvo. V sobotňajšom dueli po výbornom tímovom výkone pokorili Švajčiarov 7:4. Na podujatí Slováci nastúpia ešte aj v nedeľu na posledný zápas, od 16:30 vyzvú domácich Čechov.

Švajčiarsko 20 - Slovensko 20  4:7

Švajčiari sa od začiatku prezentovali dobrou organizáciou hry, vďaka ktorej Slovákov nepúšťali do veľkých príležitostí. Zverenci trénera Ivana Feneša si však počkali na prvú presilovku a zásluhou Šotekovho teču sa dostali do vedenia.

Súper nepriaznivé skóre otočil v prvých siedmich minútach druhého dejstva. Najskôr doklepol puk za Gadžieva Kaser a následne ho v rýchlom brejku strelou pomedzi betóny prekonal Rod. Slovákom v sobotu fungovali presilovky. Využili aj druhú zásluhou Mamonova, ďalšiu po delovke Pišoju v úvode tretieho dejstva.

Slovenský obranca odštartoval touto trefou sedemgólovú prestrelku v záverečnej tretine. Helvéti opäť otočili nepriaznivé skóre, tentoraz im na dva góly stačilo len 14 sekúnd a viedli 4:3. Opäť však Slovákom ponúkli presilovku, ktorú využil Čiernik a otvoril sériu presných zásahov v švajčiarskej sieti. O 14 sekúnd neskôr pridal piaty gól osamotený Cedzo a hoci následne ten istý hráč nepremenil trestné strieľanie, v závere pridali ďalšie góly Jenčko a Pobežal.

Výraznou mierou k tomu prispela prvá útočná formácia v zložení Alex Čiernik, Tomáš Pobežal, Alex Šotek. Každý z tria strelil gól, dovedna zaznamenali 7 asistencií.

Strelci duelu.
Strelci duelu.Flashscore