Vyjadrenia Ronalda na adresu United budú mať dohru, klub zvažuje reakciu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vyjadrenia Ronalda na adresu United budú mať dohru, klub zvažuje reakciu

Ronaldo pred odchodom na MS páli mosty vo svojom klube.
Ronaldo pred odchodom na MS páli mosty vo svojom klube.Profimedia
Anglický futbalový klub Manchester United zvažuje reakciu na rozhovor, ktorý poskytol Cristiano Ronaldo. Portugalský reprezentant v programe Piers Morgan Uncensored uviedol, že sa cíti byť zradený. Ronaldo vyhlásil, že sa ho vrcholní funkcionári Manchestru United snažia vyštvať z klubu.

"Klub berie na vedomie rozhovor Ronalda. Zvážime svoju odpoveď po zistení všetkých faktov. Naším cieľom zostáva príprava na druhú polovicu sezóny a pokračovanie v rozvíjaní dynamiky, viery a jednoty medzi hráčmi, trénerom a fanúšikmi," uvádza sa vo vyhlásení Manchestru United.

Ronaldo si nebral servítku pred ústa a ostrej kritike podrobil aj trénera Erika ten Haga. Celý rozhovor odvysielajú neskôr tento týždeň, no niektoré jeho časti zverejnili už v nedeľu večer, len niekoľko hodín po poslednom zápase United pred MS. "Diabli" v ňom zdolali Fulham 2:1, Ronaldo však nefiguroval na súpiske už v druhom stretnutí po sebe, údajne pre chorobu. Hviezdny Portugalčan naznačil, že pravdepodobne už za klub nenastúpi.

"Snažia sa ma vyhnať z klubu. Nielen tréner, ale aj dvaja či traja iní ľudia. Cítim sa zradený. Ľudia by mali počuť pravdu. Cítim sa, akoby ma tu nejakí ľudia nechceli. Nielen v tejto sezóne, ale aj v tej minulej," povedal v rozhovore.

Ronaldo dával svoju nespokojnosť najavo aj počas sezóny. Naposledy, keď odmietol nastúpiť v závere zápasu s Tottenhamom a namiesto toho odišiel z lavičky. Predčasne opustil ihrisko aj v prípravnom zápase s Vallecanom a v lete sa dožadoval prestupu, aby mohol hrať v Lige majstrov. Ponuka však neprišla.

Tréner Ten Hag mu v prebiehajúcej sezóne nedával toľko priestoru, koľko by chcel. "Nemám voči nemu rešpekt, pretože on neprejavuje úctu ku mne," povedal na jeho adresu.

Ronaldo sa sťažoval aj na zázemie v klube a vyhlásil, že Manchester od odchodu Alexa Fergusona v roku 2013 nenapreduje. Taktiež kritizoval aj angažovanie dočasného trénera Ralfa Rangnicka, ktorý v minulej sezóne nahradil Oleho Gunnara Solskjaera. "Ten chlap nie je ani tréner. Veľký klub ako Manchester United si privedie športového riaditeľa. To neprekvapilo len mňa, ale celý svet," dodal.