Wu ako prvý Číňaň vyhral turnaj ATP, vo finále pohltil esá Isnera

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Wu ako prvý Číňaň vyhral turnaj ATP, vo finále pohltil esá Isnera

Veľký moment pre čínsky tenis. I-ping Wu sa stal prvým Číňanom s titulom na okruhu ATP.
Veľký moment pre čínsky tenis. I-ping Wu sa stal prvým Číňanom s titulom na okruhu ATP.Profimedia
I-ping Wu (23) v nedeľu na turnaji Dallas Open prekonal vlnu es v podaní Johna Isnera (37) a stal sa prvým Číňanom, ktorý získal titul na ATP Tour.

Rodák z Čang-čou odvrátil štyri mečbaly a potom za necelé tri hodiny dosiahol svoj prvý titul na okruhu ATP. Wu, ktorý sa vyšvihol vo svetovom rebríčku z 1 869. pozície v marci minulého roka na 97. miesto, sa po víťazstve rozradostnený zrútil na kurt.

Stalo sa tak po súboji s Isnerom, ktorý počas zápasu zahltil súpera 44 esami. Ohromujúci počet es bol len o jedno menší ako historický rekord v trojsetovom zápase ATP Tour, ktorý v roku 2015 stanovil Ivo Karlovič (45).

I-ping Wu (Čína) - John Isner (USA-5) 6:7 (4), 7:6 (3), 7:6 (12)

"Zapísal som sa tu do histórie svojej krajiny. Som na seba veľmi hrdý. Dnes to bol ťažký zápas. Čelil som, neviem, či nie 100 esám," povedal Wu v príhovore.

Isner po prehre vzdal Wuovi hold za jeho výkon. "Budeš veľmi svetlým bodom budúcnosti tenisu," reagoval Isner.

Isnera mrzela šanca získať svoj 17. titul po tom, ako v druhom sete premrhal mečbal, keď viedol 40:30 a 6:5 pri Wuovom podaní. Američan poslal return do siete, Wu prežil a potom vyrovnal víťazstvom v tajbrejku.

Po tom, čo sa ani jednému z hráčov nepodarilo v úvodných dvoch setoch získať brejk, pokračoval tento model aj v treťom dejstve, v ktorom prišlo rovnako k skrátenej hre.

Isner mal ďalšiu možnosť na zisk mečbalu, keď sa sa ujal vedenia 6:5 v tajbrejku, ale opäť ju nedokázal využiť. Napätie narastalo, až napokon Wu získal piaty mečbal za stavu 13:12 pri Isnerovom servise.

Wu sa dostal do tempa pri bekhendovom returne, Američan nezvládol forhend a protivníkovi odovzdal posledný bod. Titul je ďalším impozantným míľnikom pre Wua. Ten sa vlani stal prvým hráčom z Číny, ktorý prenikol do tretieho kola US Open.