Začal sa Indian Wells. Lehečka na Masters vyhral prvý raz, Nakashima zdolal Isnera

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Začal sa Indian Wells. Lehečka na Masters vyhral prvý raz, Nakashima zdolal Isnera
Lehečka je v druhom kole, čaká ho Rubľov.
Lehečka je v druhom kole, čaká ho Rubľov.Profimedia
Jiří Lehečka (21) porazil v Indian Wells Francúza Arthura Rinderknecha (27) a na druhý pokus vyhral svoj prvý duel na Masters 1000. V druhom kole sa stretne so šiestym nasadeným Andrejom Rubľovom (25), ktorého nedávno zdolal v Dauhe.

Jiří Lehečka (ČR) - Arthur Rinderknech (Fra.) 7:6 (4), 7:5

Jiří Lehečka zaznamenal v januári na Australian Open svoje prvé grandslamové víťazstvo a v Melbourne napokon prehral až vo štvrťfinále. Pri svojom debute v Indian Wells si do štatistík pripísal premiérový triumf na turnaji Masters 1000. Na turnaji tohto typu štartuje druhýkrát v kariére.

Rodák z Mladej Boleslavi zdolal v Kalifornii o šesť rokov staršieho Francúza Arthura Rinderknechta. Aj po troch stratených podaniach zdolal hráča z ôsmej desiatky rankingu po takmer dvojhodinovej bitke.

Lehečka si v úvode neudržal dve z troch svojich podaní, ale zakaždým odpovedal brejkom. V dlhej hre za stavu 5:6 odvrátil dva setbaly, potom v tajbrejku odskočil do vedenia 6:2 a už ho nepustil. V druhom sete síce stratil vedenie 4:1, ale v dvanástej hre ukončil zápas svojím štvrtým brejkom.

V druhom kole vyzve jediný český zástupca v mužskom žrebe svetovú sedmičku Andreja Rubľova. Proti Rusovi si pred tromi týždňami v Dauhe získal druhý skalp hráča TOP 10 a prvý člena TOP 5.

Nakashima opäť porazil svojho krajana Isnera

Brandon Nakashima - John Isner (obaja USA) 7:6 (7), 6:3

Daniil Medvedev, ktorý neprehral už 14 zápasov a ovládol tri turnaje v priebehu troch týždňov, začne svoju cestu na Indian Wells v druhom kole proti Brandonovi Nakashimovi. Americký tenista v súboji dvoch domácich hráčov zdolal krajana a finalistu z roku 2012 Johna Isnera 7:6, 6:3 a zvýšil svoje vedenie vo vzájomnej bilancii na 3:1.

Pedro Cachín (Arg.) - Nikoloz Basilašvili (Gruz.) 7:5, 6:3

Pedro Cachín zvládol súboj dvoch trápiacich sa tenistov. Argentínsky antukár porazil gruzínskeho finalistu z roku 2021 Nikoloza Basilašviliho 7:5 6:3. Cachín len druhýkrát v 10. zápase v tomto roku a pripísal si premiérové víťazstvo na turnaji Masters 1000.

Kto sú najväčší favoriti a kto chýba?

Nasadenou jednotkou je Španiel Carlos Alcaraz, ktorý sa v prípade triumfu vráti na pozíciu svetovej jednotky. Jeho najväčšími konkurentmi sú Daniil Medvedev a Stefanos Tsitsipas. Titul obhajuje domáci Taylor Fritz, z bývalých šampiónov sú tu i Brit Norrie a Rakúšan Dominic Thiem.

Zo svetovej špičky sa na turnaji nepredstavia dve najväčšie hviezdy súčasnosti: Novak Djokovič, ktorého do USA nepustili, a zranený Rafael Nadal.

Pozrite si kompletné výsledky mužov na Indian Wells 

Slováci a Slovenky v hre

Do hlavnej fázy Indian Wells sa dostal jeden Slovák. Alex Molčan načne svoju púť turnajom vo štvrtok v noci proti Španielovi Albertovi Ramosovi-Viñolas. Molčan je v rebríčku ATP na 63. mieste, jeho súper uzatvára prvú päťdesiatku.

Prehľad zápasu Alex Molčan - Albert Ramos-Viñolas

Slovensko nemalo mať v ženskej časti pavúka žiadnu zástupkyňu. Všetko sa to ale zmenilo a Anna Karolína Schmiedlová sa v hlavnej fáze predstaví ako lucky loser, jej súperkou bude Claire Liuová. Schmiedlová pôvodne vypadla vo finále kvalifikácie, Viktória Kužmová sa doň ani nedostala.

Postavenie Alexa Molčana v rankingu ATP pred štartom Indian Wells.
Postavenie Alexa Molčana v rankingu ATP pred štartom Indian Wells.Flashscore