Záchrana pre Micka Schumachera v F1? Záujem prejavil šéf legendárneho tímu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Záchrana pre Micka Schumachera v F1? Záujem prejavil šéf legendárneho tímu

V aktuálnom ročníku nazbieral Schumacher 12 bodov.
V aktuálnom ročníku nazbieral Schumacher 12 bodov.Profimedia
Doterajšie informácie zo sveta F1 nasvedčovali tomu, že Mick Schumacher (23) nebude v roku 2023 súčasťou seriálu majstrovstiev sveta. O jeho služby sa ale nenápadne začal zaujímať ďalší tím.

S blížiacim sa koncom sezóny doposiaľ všetko smerovalo k odchodu mladého Nemca z tímu Haas, ktorý je spájaný s návratom Nica Hulkenberga. So zaujímavým vyhlásením ale prišiel šéf Williamsu Jost Capito - tvrdí, že Mick si zaslúži zostať v F1.

Na otázku o možnosti podpísania zmluvy so Schumacherom prejavil svoj záujem a uviedol, že je ešte príliš skoro na to, aby niekto odpísal jeho talent. "Zaslúži si zostať vo Formule 1. Uvidíme, či sa tak stane, ale určite je pre nás jednou z možností. Má potenciál skutočne sa posunúť vpred a byť veľmi dobrým jazdcom," povedal Capito pre nemeckú RTL..

"Teraz je vo svojom druhom roku, keď sa pozriete na Georgea Russella, ten takisto robil chyby vo svojej druhej sezóne za Williams a stále sa vyvíjal. Jazdcovi musíte dať dva roky, aby to prelomil a v treťom roku ukázal, čo dokáže," dodal šéf britského tímu.

Zdá sa, že alternatívy Williamsu na pozíciu druhého jazdca k Albonovi sú pre rok 2023 obmedzené, keďže Nyck De Vries by mal byť čoskoro predstavený ako pretekár AlphaTauri pre budúcu sezónu. Ďalším skloňovaným menom v súvislosti s anglickou stajňou je jazdec F2 Logan Sargeant - člen tímu Carlin v seriáli F2.