Zástupcovia Premier League zvládli duely FA Cupu, Rodákov Fulham čaká odveta

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zástupcovia Premier League zvládli duely FA Cupu, Rodákov Fulham čaká odveta

Aktualizované
Zástupcovia Premier League zvládli duely FA Cupu, Rodákov Fulham čaká odveta
Zástupcovia Premier League zvládli duely FA Cupu, Rodákov Fulham čaká odvetaTASR
Anglický FA Cup dospel do svojho šestnásťfinále. V sobotu mal na programe jedenásť stretnutí s účasťou šiestich mužstiev z Premier League.

Walsall - Leicester City 0:1

Gól: 68. Iheanacho

Jednoznačný favorit z najvyššej súťaže pricestoval na pôdu Walsallu, ktorý pôsobí vo štvrtom ligovom poschodí anglickej hierarchie. Hostia nič nepodcenili a na protivníka vyrukovali so silnou zostavou. Po nepremenenej penalte Tielemansa musel česť Leicestru päť minút po svojom príchode na ihrisko zachrániť striedajúci Iheanacho.

Accrington Stanley FC - Leeds United 1:3

Góly: 81. Adekoya - 23. Harrison, 66. Firpo, 68. Sinisterra

Celok z tretej najvyššej súťaže privítal na svojom ihrisku Leed United. Káder z Premier League po úvodnej polovici viedol najtesnejším rozdielom. O svoj náskok však mohol prísť hneď na začiatku druhého dejstva, to by ale Harvey Rodgers z dobrej pozície nesmel prestreliť bránku hostí. Tí sa krátko pred 70. minútou dokázali v rozpätí dvoch minút dvakrát presadiť a zabezpečili si postup. V závere sa o čestný zásaho hostí postaral Adekoya.

Blackburn Rovers - Birmingham City 2:2

Góly: 33. Dack, 46. Rankin-Costello - 3. Khadra, 90+1. James

Bristol City - West Bromwich Albion 3:0

Góly: 12. a 48. Bell, 28. Scott

Fulham - Sunderland 1:1

Góly: 61 Cairney - 6. Clarke

Londýnčanov v bránke s Marekom Rodákom čakala neľahká úloha v podobe stretu so Sunderlandom z Championship. Svoju silu a pripravenosť potvrdili Black Cats hneď v šiestej minúte otváracím gólom. Hostiteľovi sa pred svojimi fanúšikmi podarilo vyrovnať, no viac korenia im už neponúkli a zápas s rovnakým oponentom si budú musieť zopakovať.

Ipswich Town - Burnley 0:0

Luton Town - Grimsby 2:2

Góly: 49. Adebayo (pen.), 66. Clark - 43. Holohan, 67. Clifton

Sheffield Wednesday - Fleetwood 1:1

Góly: 72. Wilks - 52. Omochere

Southampton - Blackpool 2:1

Góly: 22. a 62. Perraud - 67. Patino

The Saints hostili v šestnásťfinálovom súboji mužstvo, ktoré hrá o jednu ligovú súťaž nižšie. Jediným strelcom a prekvapivým vykupiteľom domácich sa stal francúzsky obranca Romain Perraud. Na jeho druhý zásah dokázali hostia rýchlo odpovedať, znižili, ale viac gólov už v scenári merania síl nebolo.

Preston - Tottenham 0:3 (0:0)

Góly: 50. a 69. Son, 87. Danjuma

Zverenci Antonia Conteho v druhom polčase strelili tri góly, dvakrát sa presadil Son a skóre duelu uzavrela nová posila Arnaut Danjuma.

Manchester United - Reading 3:1 (0:0)

Góly: 54. a 58. Casemiro, 66. Fred - 72. Mbengue

Najslávnejší anglický klub nedopustil prekvapenie a po troch góloch z druhého polčasu sa teší z víťazstva nad outsiderom. Gólovo potentnú štvorminútovku prežil Brazílčan Casemiro, ktorý sa presadil dvakrát. Vedenie "červených diablov" následne zvýšil jeho krajan Fred a Reading v 72. minúte len korigoval výsledok.