Zmluva je zmluva a cyklistika nie je futbal, ubezpečil Evenepoel zamestnávateľa

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zmluva je zmluva a cyklistika nie je futbal, ubezpečil Evenepoel zamestnávateľa

Remco Evenepoel sa neplánuje sťahovať do inej stajne.
Remco Evenepoel sa neplánuje sťahovať do inej stajne. Profimedia
Cyklistický šampión Remco Evenepoel (23) ubezpečil, že zmluvu s tímom Soudal-Quick Step dodrží ešte tri roky. V posledných týždňoch sa čoraz častejšie špekulovalo, že belgickú hviezdu zláka britská stajňa Ineos-Grenadiers.

Skúsený jazdec plánuje na budúci rok absolvovať svoje prvé preteky Tour de France a pre cyklistický podcast Lanterne Rouge povedal, že tím bude musieť zlepšiť viacero vecí, aby mal šancu na víťazstvo.

"Mám zmluvu do konca roka 2026 a mám v úmysle ju dodržať. Zmluva je zmluva. Nemôžete len tak odísť a povedať 'všetko najlepšie a zbohom'. To sa nerobí. Cyklistika nie je futbal, kde dáte 200 miliónov a môžete získať hráčov," povedal Evenepoel, ktorý sa pred týždňom stal majstrom sveta v časovke. Vlani vyhral preteky s hromadným štartom. Pred ním získal oba tituly len Španiel Abraham Olano v rokoch 1995 a 1998.

Špekulácie o Evenepoelovej budúcnosti podporil jeho otec Patrick, ktorý je zároveň agentom. Pre denník La Derniére Heure povedal, že nemôže potvrdiť, že tímový kolega Slováka Martina Svrčeka či Čechov Josefa Černého a Jana Hirta bude v budúcom roku jazdiť za Soudal-Quick Step. Bývalý víťaz Tour de France Alberto Contador zasa pre televíziu Eurosport, pre ktorú pracuje ako expert, zdôraznil, že je verejným tajomstvom, že Evenepoel podpíše zmluvu s Ineosom.

Evenepoel chce, aby sa jeho súčasná stajňa viac sústredila na Grand Tours. Doteraz sám štartoval len na Vuelte, ktorú vlani vyhral. Môže sa tešiť na skúseného pomocníka v Španielovi Mikelovi Landovi, ktorého angažovanie od novej sezóny oznámil belgický tím tento týždeň.

"Ak sa nám podarí zlepšiť viacero vecí - výskum, výživu, jednoducho veci okolo Grand Tour - môžeme sa vyrovnať tímom ako Jumbo-Visma a UAE Team Emirates," spomenul cyklista a vyzdvihol dve najväčšie stajne, za ktoré jazdia Dán Jonas Vingegaard a Slovinec Tadej Pogačar, víťazi posledných štyroch ročníkov Tour de France.