Zrodila sa v Miláne nová hviezda? Mladík Thiaw zažiaril proti Tottenhamu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zrodila sa v Miláne nová hviezda? Mladík Thiaw zažiaril proti Tottenhamu

Nemecký obranca privádzal hráčov Tottenhamu do zúfalstva.
Nemecký obranca privádzal hráčov Tottenhamu do zúfalstva.Profimedia
Víťazstvo AC Miláno nad Tottenhamom 1:0 v úvodnom zápase osemfinálovej fázy Ligy majstrov malo pre fanúšikov "Rossoneri" špeciálnu príchuť. Okrem sľubného výsledku do odvety ich môže tešiť aj výkon beka Malicka Thiawa (21).

Milánčania v lete zaplatili Schalke za nemeckého obrancu približne 7 miliónov eur a podpísali s ním päťročnú zmluvu. Išlo o prestup v rámci projektu, ktorý doplnil tím Stefana Pioliho o mladú a talentovanú posilu.

Thiawov život v hlavnom meste Lombardska sa začínal pomaly. V prvej polovici sezóny sa na trávniku takmer neobjavil, pred MS v Katare nastúpil v Serii A len štyrikrát. Minulý víkend odohral celých 90 minút pri víťazstve Milána nad Turínom 1:0 a v zápase Ligy majstrov proti Tottenhamu absolvoval debut v milionárskej súťaži. Dôležitejšie je, že v dueli patril k najlepším hráčom a jeho výkony zaujali širokú verejnosť.

Rodák z Düsseldorfu sa tak začína javiť ako rozumná investícia Milána, ktoré priviedlo talentovaného obrancu v porovnaní s dnešnými cenami na trhu za "drobné". Výkon Thiawa proti Spurs dokonale ilustruje jeho kvality a naznačuje, že v nasledujúcich rokoch z neho môže vyrásť dôležitý hráč Pioliho výberu. V dueli s Tottenhamom vyhral tri osobné súboje a osem prízemných, dokonca vzal trikrát súperovi loptu.