Moyes po sezóne končí na lavičke West Hamu. Kladivári si vyhliadli náhradu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Moyes po sezóne končí na lavičke West Hamu. Kladivári si vyhliadli náhradu

David Moyes sa po troch rokoch opäť rozlúči s West Hamom.
David Moyes sa po troch rokoch opäť rozlúči s West Hamom.Profimedia
Anglický futbalový tréner David Moyes (61) po sezóne definitívne ukončí svoje pôsobenie na lavičke West Hamu United. V pondelok to tím Premier League potvrdil v oficiálnom stanovisku.

Moyes sa na lavičku londýnskeho klubu vrátil v decembri 2019, platný kontrakt mal do konca prebiehajúceho ročníka. West Ham prehral v nedeľu s Chelsea 0:5 a patrí mu 9. priečka v tabuľke Premier League. Iba veľmi ťažko tak nadviaže na predchádzajúce tri sezóny, keď hral európske súťaže.

Neobháji už určite triumf v Európskej konferenčnej lige, keď vypadol vo štvrťfinále s Bayerom Leverkusen. "West Ham United môže potvrdiť, že tréner David Moyes z klubu odíde po vzájomnej dohode, keď vyprší platnosť jeho kontraktu," cituje AFP z vyjadrenia klubu.

Kladivári si už údajne vyhliadli náhradu. Mal by ním byť bývalý kouč španielskej reprezentácie, Realu Madrid či Wolverhamptonu, Španiel Julen Lopetegui.

"Vo West Hame som prežil skvelých štyri a pol roka a klub je na lepšom mieste, ako keď som sa v roku 2019 vrátil. Keď som tu začínal druhýkrát, bol miesto nad pásmom zostupu a dostať sa následne trikrát do európskych pohárov bolo fantastické. Ďakujem všetkým hráčom za podporu a úspechy, ktoré sme dosiahli,“ povedal Moyes. Jeho zverenci však vyhrali len jeden z posledných desiatich súťažných zápasov.

Šesťdesiatjedenročný Moyes doteraz odtrénoval v Premier League 695 zápasov a v historických tabuľkách je tretí za Wengerom (828) a Fergusonom (810).