MS v hokeji: Rodina, kamaráti, strihanie. Slafkovský sa už nevie dočkať štartu šampionátu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rodina, kamaráti, strihanie. Slafkovský sa už nevie dočkať štartu šampionátu

Slafkovký je pripravený prevziať lídersku pozíciu v reprezentácii.
Slafkovký je pripravený prevziať lídersku pozíciu v reprezentácii.TASR
Juraj Slafkovský je pripravený byť jedným z lídrov Slovenska na MS v hokeji v Česku (od 10. do 26. mája). Dvadsaťročný hokejista nabral veľa sebavedomia počas sezóny v NHL, v ktorej zaznamenal 50 bodov a teší sa na ďalšie dobrodružstvo.

Na pondelkový zraz reprezentácie prišiel v dobrej nálade a svojím typickým humorom vyhlásil: "Som zdravý na 100 percent, možno až veľa o tom píšete. Vždy som bol pripravený a teraz som zasa. Bol som s rodinou, kamarátmi, dal som sa ostrihať a išiel som sem. Neviem sa dočkať zápasu."

Na slovenského krídelníka sa tešil aj tréner Craig Ramsay a tešia sa na neho aj diváci. V utorok sa im predstaví v dueli proti USA.

"Máme veľa dobrých hráčov a na každom bude, aby sa ukázal. Sme silná partia a teším sa, ako budeme všetci na ľade. Netreba však mať príliš veľké oči, všetko treba brať s pokojom a postupne, pomaličky. Verím, že to bude dobré."

Proti zámorskému výberu si Slafkovský zahrá aj proti spoluhráčovi z Montrealu Coleovi Caufieldovi, s ktorým sa stretol počas tréningu Američanov na zimnom štadióne v Bratislave. Po utorkovom súboji oznámia tréneri konečnú nomináciu na MS a už v stredu sa Slováci vyberú do Ostravy. "Teším sa veľmi, dlho som tam nebol a som zvedavý, ako to tam vyzerá," uviedol slovenský krídelník.

Jedna z motivácií pre neho bola aj to, že Kanaďan Ramsay je naďalej tréner reprezentácie. "Som rád, že Craig je stále tréner. Aj to bola motivácia prísť, pretože to môže byť jeho posledný turnaj. Je tu veľa hráčov, ktorí pod ním hrali, stačí sa zohrať a snáď to bude dobré."

Na šampionáte bude mať Slovensko viacero ofenzívnych ťahúňov, no Slafkovský by mal patriť medzi špičku. Aj preto, že za uplynulé mesiace urobil vo svoje hre viacero pokrokov.

"Som viac na ľade, viem si robiť nejaké veci. Vo všeobecnosti som asi trochu rýchlejší a lepšie som sa naučil vnímať hru. S každým v reprezentácii si rád zahrám, sú to dobrí hráči. Už však chcem byť a ľade a chcem hrať. Udržiaval som sa, som dobre pripravený. Mal som 82 zápasov, som v dobrej kondícii."

Na šampionáte v Česku bude štartovať viacero hviezd z NHL, aj to je jedna z motivácií pre viacero hráčov. Mladý slovenský hokejista však na túto tému uviedol: "Chcem hrať za Slovensko a nie sa pred niekým ukazovať. To sa môžem niekde inde," uzavrel. 

Slovensko - USA (utorok, 18:00)