Horúčka, zapálený prst a anestetikum. Musím späť do nemocnice, hlási Rubľov po Madride

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Horúčka, zapálený prst a anestetikum. Musím späť do nemocnice, hlási Rubľov po Madride

Andrej Rubľov napriek chorobe dominoval v Madride.
Andrej Rubľov napriek chorobe dominoval v Madride.AFP
Často bolestivé pozadie športového úspechu zostáva verejnosti skryté. To, že Andrej Rubľov (26) triumfoval na Masters v Madride napriek slabej forme, nebolo žiadnym tajomstvom. Ruský tenista však priznal, že počas celého turnaja bojoval s horúčkou a finále dokončil len vďaka liekom proti bolesti. "Musím sa vrátiť do nemocnice a zistiť, čo mi je," povedal šiesty hráč rebríčka.

Andrej Rubľov pricestoval do Madridu bez formy a so sériou štyroch prehier. Napriek tomu v šiestich zápasoch nenašiel premožiteľa. Vyradil domáceho Carlosa Alcaraza či Taylora Fritza a v nedeľu oslávil svoj druhý titul z podujatí Masters 1000.

Krátko po svojom triumfe zároveň priznal, že v španielskej metropole bojoval s horúčkami, jedol detskú výživu a doplnil, že laboruje aj s bolestivým problémovým prstom na nohe.

"Som chorý a, pravdepodobne, zajtra (v pondelok) pôjdem opäť do nemocnice, aby som sa podrobil kompletnému vyšetreniu a zistil, čo sa so mnou deje," uviedol Rubľov v rozhovore pre Sky Sports po takmer trojhodinovom finále proti Félixovi Augerovi-Aliassimemu.

"Som chorý už asi osem alebo deväť dní a nezlepšuje sa to, čo nie je normálne. Je to zvláštne, pretože zvyčajne maródim maximálne dva alebo tri dni. Inokedy mám horúčku, ale inak nič vážne. Takto zle sa cítim prvýkrát v živote," vysvetlil po svojom šiestom víťazstve za deväť dní a jednom z najväčších úspechov v kariére.

Uviedol, že finálový stret takmer nedohral a zachránili ho len lieky proti bolesti. "Dali mi do prsta anestetikum, pretože bol zapálený. Nemohol som si ani obuť topánku, bolelo to ako zlomenina. Tak som si vzal anestetikum, aby som to necítil a nemyslel na to počas hry," priznal 26-ročný Rus.

Zostrih z finále

Rubľov finálovú bitku proti Augerovi-Aliassimeovi musel otáčať.
Flashscore

V najbližších hodinách, maximálne dňoch sa rozhodne, či bude môcť Rubľov obhájiť osemfinále na ďalšej tisícke v Ríme. "Od prvého zápasu som predvádzal skvelý tenis a chcem na tom stavať. Teraz je však pre mňa najdôležitejšie zotaviť sa a pokúsiť pripraviť na Rím," zdôraznil.

Auger-Aliassime: Aj ja som mal teplotu

Aj porazený finalista Auger-Aliassime v Madride bojoval s virózou. Pred tretím kolom s Jakubom Menšíkom, ktorý mu napokon skrečoval, údajne zvažoval, že sa z turnaja odhlási.

"Áno, mal som žalúdočné problémy a teplotu. Počul som, že som tu zďaleka nebol jediný. Bol to zvláštny týždeň," nadviazal prvý kanadský antukový finalista na Masters, ktorý vo štvrťfinále a semifinále odohral len sedem gemov. Jannik Sinner proti nemu vôbec nenastúpil a Jiří Lehečka skrečoval.