Majstrom MONACObet ligy je Komárno a postupuje, bitka o druhé miesto sa skončila bez gólov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Majstrom MONACObet ligy je Komárno a postupuje, bitka o druhé miesto sa skončila bez gólov

Aktualizované
Druhá liga spoznala svojho šampióna.
Druhá liga spoznala svojho šampióna.Profimedia
Po piatkovom spečatení osudu Dolného Kubína bola MONACObet liga zvedavá na sobotnú bitku o druhé miesto v Petržalke, kam zavítal Prešov. Líder tabuľky cestoval do Trebišova, kde chcel potvrdiť svoju pozíciu. Výsledky oboch duelov zahrali do kariet Komárna až tak ideálne, že tamojší káder sa predčasne stal majstrom a postupuje do Niké ligy. Víkedn uzavrelo stretnutie v Šamoríne.

Petržalka - Prešov 0:0

Príbeh Prešova mohol mať úplne iný smer, ktorý by viedol k bojom o prvú pozíciu. Tatran však z ostatných štyroch kôl vyšiel dvakrát bodovo naprázdno, čo využila Petržalka a priblížila sa k svojmu konkurentovi z východu republiky.

V októbrovom strete sa v hlavnom meste zrodila medzi týmito celkami remíza, teraz ich meranie síl znamenalo priamy súboj o druhú priečku, ktorá zaručuje baráž o postup do Niké ligy. Aktuálna fazóna hrala v prospech domácich, tí si od 16. marca a prehry s Považskou Bystricou pripísali sedem triumfov v rade.

V bratislavskej mestskej časti však nepadol ani jediný presný zásah. Na postavení oboch súperov to síce nič nezmenilo, no v súhre s výsledkom z Trebišova to rozhodlo o novom majstrovi.

Trebišov - Komárno 1:3

Mužstvo z prvej priečky zavítalo na ihrisko dvanásteho Trebišova, ktorý na jeseň zdolalo 2:0. Komárno prišlo na východné Slovensko s cieľom zdolať protivníka, no takisto aj s nádejou, že Prešovčania v súbežne hranom zápase nevyhrajú. Ak by sa duel v Petržalke skončil výhrou domácich alebo remízou, tak káder z juhozápadu Slovenska by sa v prípade zisku troch bodov tešil z majstrovského titulu a postupu do Niké ligy.

Práve tento scenár sa stal realitou. Ešte predtým museli ruku k dielu pridať Komárčania. Krátko pred záverom prvej polovice ich k tomu začal smerovať kamerunský legionár Bayemi. Šesť minút po zmene strán vyhrával favorit už 2:0, presne sa trafil Németh. Po znížení zostrany domácich v 67. minúte spečatil cenný triumf 3:1 Sylvestr

Komárno si tak dve kolá pred koncom vytvorilo nedostihnuteľný sedembodový náskok a môže sa tešiť na oslavy titulu a účasť v najvyššej súťaži.

Komárno je už istým majstrom 2. ligy.
Komárno je už istým majstrom 2. ligy.Flashscore

Šamorín - Slovan B 3:2

Motiváciou Šamorína bol po prehre Trebišova zisk troch bodov zo zápasu proti rezerve Slovana. V prípade víťazstva by sa domáci káder dostal v tabuľke pred oboch menovaných oponentov. Tieto plány začal už v šiestej minúte napĺňať Bálint Csóka, ktorý otvoril gólový účet duelu.

Ďalší presný zásah videli diváci až sedem minút po zmene strán, postaral sa o to opäť Csóka. Vzápätí síce znížil Mišovič, potom sa znovu trafili hostitelia, dvojgólové vedenie im vrátil Cardoso. Poslednú 15-minútovku zdramatizoval zásahom hosťujúci Kušnír, všetky body však ostali v Šamoríne, ktorý sa dostal na priečku s poradovým číslom 11.

Ďalšie výsledky:

Humenné - Spišská Nová Ves 2:1

Považská Bystrica - Pohronie 1:1